Lihaug tapte storkampen: Første nederlag på 1191 dager

Treneren kastet inn håndkleet i åttende runde.

Tim-Robin Lihaug tapte kampen mot Arthur Abraham sent lørdag kveld (Arkivfoto)

BERLIN: Til musikken fra filmen "I am legend" gikk Tim-Robin Lihaug (23) til kamp. Under innmarsjen var han kledd i en vest med Fjells kommunevåpen på brystet.

Så kom "hele Tysklands" Arthur Abraham, motstander og tidligere verdensmester. Tusener av hjemmefans jublet. Det gjorde de også da kampen var over. Etter åtte runder vant Abraham på teknisk knockout.

Da slaget var i gang, heiet mor og far Lihaug ivrig fra første tribunerad. De fikk se sønnen gå respektløst til verks i de to første rundene, som var ganske jevne. Så festet Abraham gradvis jerngrepet. I femte runde fikk veteranen inn treffer etter treffer. I åttende runder gikk Lihaug i bakken for første og siste gang. Han kom seg opp, men Abrahams hardkjør fortsatte.

Da kastet trener Thomas Hansvoll inn håndkleet.

Tre år, tre måneder, fire dager etter forrige tap — mot Oscar Ahlin - fikk Lihaug sin neste nedtur.

— Det var en stor opplevelse for meg, men jeg trenger litt mer erfaring, sier Lihaug fra ringen like før midnatt.

Les også

Derfor er «Team Lihaug» stolte etter tapet

Ladet opp med hamburger

Den umiddelbare trøsten var slik: Oppladningen hadde vært perfekt.

Lihaugs lørdag begynte først i halv 12-tiden på formiddagen. Drøyt to timer senere samlet hele "Team Lihaug" seg på et møterom på det sentrale Berlin-hotellet. Der ble alle planer, alle detaljer, gjennomgått.

Så — kanskje overraskende for mange - unnet Lihaug seg en hamburger, med selskap av storebror Lennie.

På ettermiddagen greide Lihaug igjen å få blund på øyet inne på rom 735. I 19-tiden ble han kjørt til boksearenaen.

— Det var mye latter og humor i bilen, forteller manager Kyrre Merg.

Inne i garderoben ble et norsk flagg hengt opp. Etter hvert kom en toppliste med Spotify-musikk på. Og sentralt i forberedelsene: En 20-minutters samtale mellom Lihaug og mentaltrener Tommy Fjeldheim. Bare de to, helt alene i garderoben.

— Akkurat hva vi har jobbet med, er en hemmelighet, men å redusere stress, press og skape mestringsfølelse er selvfølgelig noe av det, sier Fjeldheim.

Da Lihaug gikk i ringen var konklusjonen slik:

— Vissheten er at vi ikke kunne gjort noe bedre. Ikke ett sted i forberedelsene kunne vi forandret noe, sier Kyrre Merg.

Det var bare ikke nok.

Verdensmester for 11 år siden

Arthur Abraham ble verdensmester første gang i 2005. Da var Lihaug tidlig i tenårene. På gutterommet på Hjelteryggen var det klistret opp en plakat av mannen han møtte lørdag. Så sent som sist høst var det stas for Lihaug bare å sparre mot Abraham.

Kampen var Lihaugs første siden han snudde opp-ned på proffsatsingen sin. Fra å trene i Spania under blant andre Ole Klemetsen, ladet han denne gangen for det meste opp i Norge. En ny trenerduo, Thomas Hansvoll og Trevor Ambrose, ledet arbeidet fra henholdsvis Oslo og Bergen.