Akillesproblemene kan påvirke Edvalds lagjakt

Edvald Boasson Hagens agent tror potensielle friere vil være skeptiske dersom Edvald ikke blir skadefri i løpet av høsten.

HØVIK (aftenposten.no): Mange av de sterkeste prestasjonene i Edvald Boasson Hagens sykkelkarriere har kommet i Tour de France. Men etter fire strake deltagelser stiller ikke Sky-rytteren i 2014-utgaven. Det ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag. Dermed går 27-åringen glipp av det største utstillingsvinduet i sitt siste kontraktsår med Sky.

Agent Birger Hungerholdt forteller at Boasson Hagen har fem-seks tilbud på bordet, som fortløpende vurderes. Hungerholdt er ikke bekymret for at akillesbetennelsen vil skremme vekk interessentene, så lenge den ikke utvikler seg til noe mer alvorlig.

DOBBEL NEDTUR: Ikke bare må Edvald Boasson Hagen stå over Tour de France, men skaden kan være dårlig nytt i jakten på et nytt lag å sykle for.

— Hvis skaden skulle utvikle seg over lang tid, og jeg hadde sittet på den andre siden av bordet, ville jeg vært litt suspekt, sier Hungerholdt til aftenposten.no. - Kan Edvalds usikre skadesituasjon tvinge dere til å akseptere et bud tidligere enn planlagt?

— Vi har is i magen på det. Skjer det ikke de nærmeste ukene har vi god tid utover høsten, så det er ingen bekymringer, sier Hungerholdt.

Han ville heller ikke utelukke at Boasson Hagen kan fortsette i Sky.

Enkelt valg

Allerede i opptreningen til Tour de Sud hadde Edvald Boasson Hagen en føling med en akillesskade, som han opprinnelig pådro seg for fire år siden.

I tillegg har Boasson Hagen slitt med smerter i ryggen og ribbeina etter velten han ble utsatt for i Giro d’Italia.

Dermed var beslutningen om å stå over Tour de France et enkelt valg for Sky-rytteren.

— Når man er skadet har man ikke noe valg. Det er alltid kjedelig å droppe å droppe løp, men det er sånn som skjer, sier Boasson Hagen til aftenposten.no.

— Når du har betennelse får du ikke trent og vært på toppnivå og forberedt seg sånn som du skal. Det blir jo ikke noe bedre av å sykle heller. Da blir det vanskelig, fortsetter Boasson Hagen.

Tviler på Arctic Race

27-åringen er den eneste som har vært med i alle de fire Sky-troppene siden lagets oppstart i 2010. I de rittene har han gitt sykkelfrelste nordmenn mange gode opplevelser. Men selv vil han ikke sitte benket i timevis for å følge verdens største sykkelritt.

— Jeg skal fokusere på å trene og se på målgangene og følge med «littegrann» i blant, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen vil nå bli assistert i opptreningen av Olympiatoppen. Neste mål er Polen Rundt 3. august.

Fire dager senere starter Arctic Race of Norway. Boasson Hagen tviler på at han også dukker opp I Nord-Norge.

— Det kommer jo an på hva laget skal. Jeg tror ikke de skal kjøre der, så da tror jeg ikke at jeg får muligheten, sier Boasson Hagen.

Les også

Edvald ikke med til Tour de France