Sport

Ullrich gjør ikke som Armstrong

Har ingen planer om å returnere OL-medaljene.

OMDISKUTERT TRIO: Jan Ullrich (t.v.) på pallen sammen med Vjatsjeslav Ekimov og Lance Armstrong i Sydney. Armstrong har returnert sin medalje.
  • Martin K. Andersen

Lance Armstrong leverte nylig tilbake sin bronsemedalje fra temporittet i Sydney-OL til IOC.

Det fordi han har blitt strøket fra listene etter at det ble avslørt at han var dopet da han vant den. Han har også selv innrømmet å ha vært dopet.

En av Armstrongs største konkurrenter, Jan Ullrich, side har også innrømmet at han har dopet seg, men han har ikke blitt fratatt noen titler. Han har heller ingen planer om å returnere sine medaljer.

— Nesten alle brukte prestasjonsfremmende midler på den tiden. Jeg tok ikke noe som andre ikke også tok, sa Ullrich i juni.

Mener han fortjener medaljene

Det forklarer hvorfor han ikke synes det er noe poeng i å sende tilbake sine medaljer. Han tok gullet i fellesstarten og sølv på tempoen i Sydney i 2000. Det er i et nylig intervju med Sky Sports som siteres av flere forskjellige nyhetskilder at Ullrich forteller at han mener medaljene tilhører ham. Han synes ikke at det er noen grunn til å grave i ting som ligger 15 år tilbake i tid.

Blant dem som skriver dette er det tyske nyhetsbyrået DPA.

- Kom hjem til meg

I Sky-intervjuet snakker Ullrich om hvordan han ikke forstår hvorfor folk hisser seg opp over ting som tilhører fortiden. Han ber folk som er interessert i å se nærmere på medaljene om å komme hjem til ham.

Mannen som ble nummer fire i temporittet i Sydney, Abraham Olano, er også knyttet til doping og rykker ikke opp til bronseplassen til Armstrong.

Thor Hushovd ble nummer sju i rittet.

Les mer om

  1. Sykkelritt