Sport

Fire nordmenn til Tour de France: - De har vinnersjanser på de fleste etappene

Slik vurderer ekspertene de norske sjansene.

Sondre Holst Enger, Vegard Breen, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er alle klare for Tour de France i sommer.
  • Steffen Stenersen

Fire nordmenn til Tour de France har ikke skjedd siden Atle Kvålsvoll, Dag Otto Lauritzen, Olaf Lurvik og Atle Pedersen deltok i 1991. 25 år senere skjer det igjen.

Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen var selvskrevne på sine lag. I tillegg ble det i dag bekreftet at Vegard Breen og Sondre Holst Enger begge får sin debut i verdens tøffeste sykkelritt.

Nå tror eksperter vi har snakket med, at det kan bli en av de morsomste Tour de France på lenge, sett med norske øyne.

Les også

IOC bekrefter: Russland er ute av OL

— Absolutt. Sett bort fra de aller tøffeste fjelltappene, så har vi vinnersjanser på de fleste etapper, sier Arild Eriksen, mangeårig sykkelkommentator i Eurosport.

Sykkelelspert Johan Kaggestad.

— Det blir jo morsomt når vi har fire nordmenn med i Tour de France. De som er der har kjørt godt gjennom sesongen, og det er mange andre norske proffer som leverer godt i andre store ritt, sier TV 2-ekspert Johan Kaggestad.

Vi ba de to vurdere våre fire syklisters sjanser i årets ritt.

Alexander Kristoff:

Alexander Kristoff, her fra fjorårets Tour de France.

Johan Kaggestad, TV 2:— Alexander og Edvald har fremtredende roller i sitt lag når det gjelder å vinne etapper. Alexander har kanskje flere muligheter på etappeseiere enn Edvald. Samtidig er spurtfeltet i år bedre enn det jeg kan huske at det har vært. Det blir tøft å vinne spurter i årets Tour de France.

Les også

Danskene ønsker å lokke Kristoff og kompani til København

Arild Eriksen, Eurosport:

— Jeg har forventninger om at Kristoff tar en etappeseier, kanskje to. En etappeseier er nok også forventet fra lagets side. Kanskje kan han også være med å kjempe om grønn trøye.

Edvald Boasson Hagen:

Edvald Boasson Hagen, her fra Tour des Fjords 2015.

Johan Kaggestad, TV 2:— Edvald har muligheter på etapper hvor det er harde avslutninger. Noe som den han vant i Criterium de Dauphine (4. etappe mellom Tain-l'Hermitage og Belley. journ.anm). Den andre etappen kan være noe for Edvald. Jeg tror han har tre-fire muligheter totalt.

Arild Eriksen, Eurosport:

— Edvald blir delvis hjelperytter for Mark Cavendish. På de flate spurtetappene kommer han til å gjøre en jobb for Cavendish, så med mindre «Cav» ikke er i form. Edvald får egne muligheter på etapper der det er en tøff avslutning, eller hvor han kan gå i brudd.

Sondre Holst Enger:

BESTE NORSKE: Sondre Holst Enger ble beste norske på dagens etappe i Tour of Britain.

Johan Kaggestad, TV 2:— Sondre har kommet med på laget fordi den beste spurteren i IAM ikke har lyktes. Han er der for å prøve lykken på de lettere etappen. Han ligger litt bak de beste guttene, men kan få en fremtredende plassering på enkelte etapper. IAM har en klar ambisjon for rittet, og det er at Mathias Franck skal komme topp ti, slik han gjorde i fjor.

Arild Eriksen, Eurosport:

— Sondre kan melde seg på i spurtene. Jeg tror det blir veldig vanskelig å ta en etappeseier, men ikke umulig. Han vil uansett tilegne seg masse erfaring, og i samråd med støtteapparatet lar de han sikkert henge med i rittet så lenge det er forsvarlig for kroppen hans.

Vegard Breen:

Vegard Breen skal sykle i Tour de France.

Johan Kaggestad, TV 2: - Vegard er en typisk hjelperytter. Fortuneo (Breens lag) var det laget som kom med sist til Tour de France, og ønsker å markere seg med å komme i brudd. Det kan være at vi vil se Vegard Breen vel så mye på skjermen som de andre nordmennene. Fortuneo har to mann de håper på. Det er Chris Anker-Sørensen og Eduardo Sepulveda.

Arild Eriksen, Eurosport:

- Vegard kommer til å bli hjelperytter for Dan McLay i spurtene, og for sin kaptein Sepulveda for å kjøre han i god posisjon i bakkene. På andre etapper kan han gå i brudd. Hvert eneste Tour de France går det inn et brudd på en etappe, og har ikke Vegard Breen noen mindre vinnersjanser enn andre.

Tour de France starter lørdag 2. juli i Mont-Saint-Michel i Normandie.

Les også

  1. Fire nordmenn skal sykle Tour de France

  2. - Vegard Breen er klar for Tour de France