Sport

Kristoff om uslåelige Cavendish: - Han er sprintkongen

Mark Cavendish fortsetter å leke med spurtkonkurrentene i Tour de France. Lørdag sikret han etappeseier nummer 30.

Mark Cavendish slo Kristoff igjen. Her fra en tidligere etappe da briten også vant, da nordmannen ble nummer fire.
  • Kjetil Flygind

Alexander Kristoff ble nummer to i massespurten på den 14. etappen. Nok en gang måtte han se seg slått av historiske Cavendish på de siste meterne.

— Vi gjorde en god jobb i dag. Jeg hadde to mann som hjalp meg på slutten, og jeg var nærme. Men Cavendish er rett og slett for rask. Han er sprintkongen. Det har han vært i Tour de France og egentlig i hele sin karrière. Det er imponerende å ta 30. etappeseire i moderne sykling, sier Kristoff til TV 2 etter å ha sust over mål som nummer to.

Vi fulgte etappen direkte:

Les også

Cavendish vant igjen

Dramatisk spurt

Han slo hånden i Katushas lagbuss i fortvilelse. Men det var egentlig ikke så mye å klage over.

— Planen var å komme litt bakfra. Cavendish åpnet spurten først, jeg var kanskje litt sen. Men oppløpet i dag var for lett for meg, sier Kristoff, som er best når etappen er tøffere enn dagens og konkurrentene har litt mer syre i beina.

Det var kaotisk på oppløpet som det alltid er når et samlet felt dundrer inn mot mål. Og dramatisk ble det da Cavendish fosset forbi Marcel Kittel og svingte inn foran tyskeren på vei mot seier. Kittel reagerte og hyttet med neven og mente han ble hindret.

Juryen brukte lang tid før en vinner ble kåret. Situasjonen ble diskutert. Men de landet på at Cavendish ikke gjorde noe ulovlig. Dermed vant han sin 4. etappe i årets Tour, hans 30. etappe i Tour de France. Flest av alle.

Alt etter boken

Dette var også hans 48. etappeseier i Grand Tours (Giro d'Italia, Tour de France og Spania rundt).

Cavendish smilte og forklarte da han ble intervjuet etter seieren, selvsagt strålende fornøyd med en ny etappeseier.

— Jeg er sikker på at jeg gjorde alt etter boken. Kittel var nok bare litt frustrert. Det er sånn det blir i massespurter. Vi brukte hele laget til å komme oss opp i front. Men et øyeblikk der trodde jeg det var kjørt. Men så fikk jeg hjulet til Kittel og kom forbi, sier Cavendish i seiersintervjuet vist på TV 2. Edvald Boasson Hagen var med på å kjøre Cavendish opp i front av feltet og gledet seg på lagkompisens vegne.

— Det er helt rått det han leverte nok en gang. Selv om det ikke var et perfekt opptrekk fra oss, så fant han hjulet til Kittel og vant. Helt rått, sier Boasson Hagen.

Kittel irritert

Marcel Kittel var ikke like fornøyd.

— Vi fikk ikke det resultatet vi ønsket oss. Jeg så Cavendish komme forbi, så svingte han inn foran meg til høyre. Jeg måtte bremse for å unngå kollisjon. Det påvirket resultatet, sier han.

Etappen ble en slags pustepause for sammenlagtkandidatene. Det var vind hele dagen, noe som gjorde at det gikk rolig for seg i feltet. Chris Froome & co. fikk tid til å hente seg litt inn før det blir en ny dag med fjell søndag.

Les også

  1. Sikkerheten skjerpes i Tour de France

  2. Her jogger Chris Froome mot mål etter motorsykkel-krasj: - Galskapens etappe

  3. Kristoffs lagkamerat legger opp

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff