Sport

Her blir syklisten meid ned av en motorsykkel

Stig Broeckx fikk hard medfart av det medisisnke apparatet, da Alexander Kristoff spurtet inn til en annenplass i Kuurne-Brüssel-Kuurne.

STYGG ULYKKE: Stig Broeckx ble meid ned av en motorsykkel under Kuurne-Brüssel-Kuurne.
  • Magnus Wikan
NUMMER TO: Alexander Kristoff.

Med 34 kilometer igjen å sykle av Kuurne-Brüssel-Kuurne syklet Stig Broeckx ut mot siden for å slippe seg lenger bak i hovedfeltet. Bak ham kom en medisinsk motorsykkel i høy fart, som ikke klarte å manøvrere unna den belgiske syklisten.

Motorsykkelen kjørte inn i siden syklisten og intetanende Broeckx deiset i bakken.

Ulykken føyer seg inn i rekken av flere påkjørsler i sykkelfeltet de siste sesongene. I 2014, for eksempel, måtte Alexander Kristoff bryte Paris-Roubaix etter å ha blitt kjørt ned av en pressemotosrykkel.

Kristoff vant spurten om annenplassen

Søndag var Kristoff ute etter å revansjere seg etter at tekniske problemer ødela klassikeråpningen i Omloop het Nieuwsblad.

Men heller ikke i sesongens andre klassiker klarte Katusja-rytteren å henge med da avgjørelsen falt.

  • Kristoff skuffet i klassikeråpningen
NUMMER TO: Alexander Kristoff.

En liten gruppe med flere kanoner kom seg løs fra hovedfeltet med rundt 30 kilometer igjen å kjøre. Da distansen til mål var halvert, stakk belgiske Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) fra de andre utbryterne og syklet i ensom majestet over målstreken i Kuurne.Bak ham ble det en massespurt om de andre pallplasseringene, og der dukket plutselig Kristoff opp. Nordmannen vant spurten og kopierte dermed fjorårets prestasjon i det belgiske rittet.

Kristoff ble nummer to. Franske Nacer Bouhanni (Cofidis) ble nummer tre.

– Jeg var alltid litt på etterskudd, sier Kristoff til TV 2. – Mot slutten var jeg sterk. Dessverre var Stuyven enda sterkere, fortsetter Kristoff.

Kristoff havnet bakpå

Med underkant av 50 kilometer igjen satte Etixx i gang kjøret i hovedfeltet. Offensive Peter Sagan lot seg selvfølgelig inspirere og forsøkte seg på et angrep sammen med Etixx-rytter Julien Vermote.

Duoen ble dog hentet inn, men i hovedfeltet førte angrepene til splittelser. Alexander Kristoff havnet i gruppe nummer to, som slet med å holde følge med favorittene.

Da feltet så ut til å samle seg igjen, dannet det seg en ny gruppe i front — hvor blant annet vinneren av Omloop het Niuewsblad satt. I hovedfeltet, som stadig lå pluss-minus 30 sekunder bak, syklet Katusja og Lotto-Soudal iherdig i front for å hente inn frontgruppen.

Med rundt 17 kilometer igjen å sykle forsøkte belgiske Jasper Stuyven å stikke fra frontgruppen, mens restene klarte ikke å organisere noe samarbeid. Likevel brukte hovedfeltet lang tid på å hente inn gruppen bak den belgiske utbryteren.

Med åtte kilometer igjen hadde Trek-Segafredo-rytteren skaffet seg en god luke ned til forfølgerne. Selv om han satt alene og trådde, klarte ikke de større gruppene bak ham å hente inn de nødvendige sekundene.

Stuyven vant etter imponerende kjøring.

Verken Vegard Breen, Sondre Holst Enger eller Daniel Hoelgaard fullførte rittet.

Les også

  1. Usikkerhet om støtte til Sola Arena

  2. 11 profflag klare for Tour des Fjords

  3. Kristoff med teknisk trøbbel - skuffet i klassikeråpningen

  4. Edvalds trener: - Trenger ikke å dra til utlandet for å bli best

Les mer om

  1. Alexander Kristoff