Sport

Jentene festet hele natten

Først var det fest på banen. Så var det fest på The Beach. Håndballjentene så ut som vinnere begge steder.

Marit Brevik slo ut håret sammen med sine disipler etter at Norge for første gang hadde tatt OL-gull i håndball. Her sammen med nypyntede Kari Mette Johansen, Linn Kristin Riegelhuth og Karoline Dyhre Breivang.

— Ja, nå skal "jentan" få feste hele natten, sa Marit Breivik og tok på seg det bredeste smilet siden EM-triumfen 2006. Nå tøyde hun det enda et par centimeter blant festkledde håndballjenter på det heftige in-stedet i Beijing.Linn-Kristin Riegelhuth spilte drømmekampen i karrieren og delte den først med sin gamle trener i Furuset, Rolf Iversen, som hun oppdaget på tribunen etter kampen.- I 2001 sa jeg til ham at jeg tenkte på OL i Kina. Han ba meg huske å ringe ham når jeg ble tatt ut - og det gjorde jeg samme dag jeg fikk vite at jeg var på laget. Det var gøy at han satt på tribunen her, sier "Linka", som har familien hjemme.- Hvordan greide du å lykkes slik i en OL-finale?- Jeg fokuserte på at jeg ikke skulle tenke så mye på at det var OL-finale, og jeg skulle gjøre det enkelt. Jeg har jo et ganske stort repertoar og spisskompetanse. Da den første ballen gikk i mål, kom den gode følelsen, forteller den festklare Larvik-jenta.- Hva tenkte du på 13-3?- Var det så mye? Jeg så aldri på tavlen, jeg. Hvor mye vant vi?

"Gærne" dansker.

Med Kronprinsen og kulturminister Trond Giske til stede på The Beach ble sikkerhetsopplegget formidabelt. Den kinesiske "har sett mange kampfilmer"-dørvakten nektet plent å slippe inn Aftenposten som han mente kom i "feil" inngang.Opplevelsen var egentlig god, for da skjønte vi hvordan de russiske jentene i startfasen måtte ha følt å møte Karoline Dyhre Breivang, Else-Marthe Sørlie, Tonje Larsen og Gro Hammerseng i det norske forsvaret.- Vi visste at hvis vi sto bra, så ville vi få kontringene, sier "Karo", som neppe hadde drømt om at det skulle komme hele ti av dem i første omgang!- De led nok litt under at Kareeva var skadet, fortsetter Karo og prøver å unnskylde russerne litt. Men det hadde neppe hjulpet nok.- Vi hadde bare bestemt oss for å vinne.- Nøkkelfaktorene bak suksessen?- Vi har våget å trene hardt i oppkjøringen selv om vi har spilt kamper. Derfor er alle veldig bra trent. Og vi har hele tiden hatt tro på hvordan vi skal gjøre det, uten å høre på alle mulig andre. Vi har et vanvittig tempo i laget, fastslår "Karo". Og på festen, fastslår vi!

Unte Katja seieren.

Gro Hammerseng - lagets mor - kunne ikke dy seg for å nevne hvor inderlig hun unte samboer Katja Nyberg - som garantert feiret sin 29-årsdag i natt - en triumf.- Jeg følte virkelig med henne da hun fikk den smellen i kneet og måtte stå over kvartfinalen. Hun har jo vært ute av mesterskap med skader nok ganger tidlig. Det var så godt at hun fikk med seg finalen, sier Gro, som må stille på Ikast-trening allerede torsdag. Og om halvannen uke begynner serien.- Jeg skjønner ikke hva danskene tenker på.I alle fall ikke norsk OL-gull!

  1. Les også

    Her er det komplette håndballlaget

  2. Les også

    Kronprins Haakon: - En historisk dag

Les mer om

  1. OL