Sport

Mol og Sørum slått ut av VM-vinnerne i Italia

Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) kom til kort i lørdagens semifinale i verdensseriefinalen i Roma.

Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum måtte se seg slått i semifinalen i Roma. Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix Foto: Handout / Norges Volleyballforbund

  • NTB

Finaleplassen glapp etter 21-18, 18-21, 9-15 mot Oleg Stojanovskij og Vjatsjeslav Krasilnikov. Russerne ble verdensmestere i sandvolleyball denne sesongen, i turneringen der Mol og Sørum tok bronse.

Dermed blir det spill om tredjeplass for nordmennene. Der møter de amerikanerne Taylor Crabb og Jake Gibb søndag.

  • LES OGSÅ: Mol og Sørum har spilt inn rundt to millioner kroner. Nå vil de bruke egne penger på ny talentsatsing.

Anders Mol og Christian Sørum under sommerens VM i Tyskland. Foto: Christian Charisius / DPA / NTB scanpix

Lysproblemer

Russerne startet godt og tok ledelsen fra start i semifinalen lørdag, men nordmennene kjempet seg tilbake og ledet det første settet 12-10. Da ble det et lite opphold på grunn av problemer med lyset i arenaen. Det så ikke ut til å psyke ut Mol og Sørum. De økte raskt til 14-11.

Den norske duoen klarte å beholde avstanden ned til motstanderen og vant til slutt førstesettet med sifrene 21-18.

Det andre settet startet med en glimrende blokk fra Mol. Deretter var det russerne som tok initiativet og ledelsen. Nordmennene kjempet seg tilbake og settet sto og vippet på 9-9.

Mot slutten av settet var det russerne som fikk overtaket. De sikret til slutt et avgjørende sett etter å ha vunnet 21-18.

Der ble det en tung start sett med norske øyne. Stojanovskij og Krasilnikov gikk opp i 4-1-ledelse, men nordmennene kjempet seg tilbake til 6-6. Ut settet var det russerne som var sterkest, og de sikret finaleplass med 15-9.

Slo brasilianere

Tidligere lørdag hadde Mol og Sørum slått brasilianerne Evandro/Bruno Schmidt 21-17, 21-16 i kvartfinalen.

Den norske duoen startet turneringen i Italia med seier 21-12 og 21-17 over franske Quincy Aye/Arnaud Gauthier-Rat. Mol og Sørum vant gruppen da den italienske duoen Enrico Rossi/Adrian Carambula senere på dagen ikke møtte opp til kamp. Årsaken var sykdom.

Fredag ble Lars Fluggen og Nils Ehlers fra Tyskland slått etter en jevn og tett duell i åttendedelsfinalen. Kampen endte 15-21, 21-15, 15-11 til verdensenerne fra Norge.

(©NTB)

Les mer om

  1. Christian Sørum
  2. Anders Mol
  3. Sandvolleyball