Sport

Hamilton med ny seier – nærmer seg Schumachers rekord

Lewis Hamilton tok søndag sin 89. seier i karrieren da han vant Belgias Grand Prix i Formel 1. Nå er han bare to seire unna Michael Schumachers rekord.

Mercedes-fører Lewis Hamilton vant Belgias Grand Prix søndag. Foto: Jan Thys, Pool via AP / NTB scanpix

  • NTB

I et forholdsvis udramatisk løp i Spa-Francorchamps holdt engelskmannen posisjonen fra start til mål. Lewis og lagkamerat Valtteri Bottas hadde de to beste startposisjonene etter lørdagens kvalifisering, med Red Bulls Max Verstappen som nummer tre. Det ble også rekkefølgen i mål etter 44 runder i Belgia.

Renaults Daniel Ricciardo ble nummer fire og fikk bonuspoengene for raskeste rundetid.

Det var Hamiltons 89. Grand Prix-seier, og mye tyder på at han tangerer og slår Michael Schumachers rekord på 91 før han i løpet av høsten sannsynligvis også tangerer tyskerens sju VM-titler.

– Jeg vet at ikke alle vil se Mercedes vinne, men uansett hvor mye suksess vi har, ser vi alltid fremover. Når jeg går inn på kontoret vårt nå, er det ingen som feirer, de tenker kun på hvordan vi kan vinne neste løp og bli enda bedre, sa Hamilton i et intervju vist på Viaplay etter løpet.

Lewis Hamilton står nå med 89 Grand Prix-seire. Foto: Stephanie Lecocq / POOL EPA

Les også

Formel 1-mesteren hedret avdød Hollywood-stjerne

Ble truffet av hjul

McLaren-fører Carlos Sainz, som ble nummer sju i kvalifiseringen, stilte ikke til start på grunn av eksosproblemer med bilen før start. Dette er andre år på rad at spanjolen ikke stiller til start i Belgia på grunn av problemer med bilen.

Det mest dramatiske i Belgia søndag var da Alfa Romeo-fører Antonio Giovinazzi kjørte ut og kræsjet i veggen. I smellen løsnet et av hjulene og traff bilen til George Russell fra Williams, som så kjørte ut og havnet i autovernet.

Hamilton leder Formel 1-VM med 157 poeng etter sju runder, 47 poeng foran Verstappen og 50 foran Bottas. I lagmesterskapet leder Mercedes klart foran Red Bull.

Formel 1-sirkuset fortsetter i Italia 6. september.

Les også

  1. Formel 1-topper og superstjernen i full klinsj om rasisme

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Lewis Hamilton