Sport

Nord-Koreas leder hedret nasjonens gullvinnerne

Ifølge rapportene var banketten svært overdådig.

Vektløfter, verdensrekordholder og gullmedaljevinner Om Yun Chol var blant dem som mottok Kim Jong-uns hyllest. Bildet til høyre er fra en annen anledning.

Kim Jong-un arrangerte lørdag en stor bankett for de nordkoreanske gullvinnerne fra Asialekene, der landet tok flere medaljer enn på mange år.

Les også

NFF-presidenten: - Blatter er ingen fiende. Han er vår leder

Utøverne fra det lukkede landet klarte 11 gull-, 11 sølv— og 14 bronsemedaljer, og så bra har ikke medaljefangsten for de nordkoreanske utøverne vært siden 1990.

Les også

«IOC må nå tigge Beijing om å arrangere OL»

I alle fall mente Kim det var en begivenhet som burde feires, og i talen til utøverne understreket han den gode jobben som ble gjort på det sportslige området for å gjøre landet sterkt rent idrettslige og til å nå de høye målsettingene som ble satt.

Asialekene gikk i sørkoreanske Incheon fra 19. september til 4. oktober, og det meldes at den banketten Kim arrangerte virkelig var overdådig og stilig.

Les også

Kim Jong Un vil gjøre Nord-Korea til en supermakt i idrett

Han viste seg også offentlig for tredje gang i løpet av kort tid i forbindelse med idrettsfesten. Kim holdt seg borte fra det offentlige i mange uker tidligere i høst, og det gikk rykter om at han var syk, men nå er den nordkoreanske lederen tydeligvis tilbake for fullt igjen.

(©NTB)