Fra senga til gull

– Når pinnekjøttet ikke smaker, da er jeg ikke frisk, sier Tonje Larsen. Men hun var frisk nok til å ta et nytt NM-gull.

Tonje Larsen (t.h.) jubler for Larviks niende NM-gull sammen med Kari Mette Johansen (7), overraskelsen Tine Stange (bak) og strekfantomet Heidi Løke (i midten).

Larvik-Byåsen 30-29 Etter å ha hatt jentene borte med landslaget siden 16. november, fikk ikke Larvik-jentene fri annet enn julaften av trener Karl Erik Bøhn. Da ble Tonje Larsen syk og kom ikke på trening hverken første— eller annen juledag.

–Jeg trenger vel ikke å gå inn på hva slags sykdom jeg har hatt, men jeg var aldri i tvil om at jeg skulle spille finalen, sa Tonje Larsen etter å ha tatt sin sjette tittel på ni måneder. Det sammen med Karoline Dyhre Breivang, Linn-Kristin Riegelhuth og Kari Mette Johansen.

I vår ble det seriemesterskap, sluttspilltitttel og E-cuptriumf, og deretter kom OL- og EM-gull med landslaget. Tar vi også med seier i World Cup og Møbelringen Cup, har kvartetten åtte turneringsseirer på rad!

Vitamininnsprøytning.

1. nyttårsdag reiser Larvik til E-cup mot Podravka i Kroatia. NM-triumfen kan ha reddet E-cupsesongen, mener trener Karl Erik Bøhn.

–Det frigjør så mye energi å vinne en sånn kamp. Å ha måttet dra til Kroatia med en tapt cupfinale, ville ha blitt noe helt annet, sier Bøhn, som kalte seieren flaks.

–Det ble ikke mye flyt. Vi kom under 5-10, og så måtte vi slite hele veien. Men jeg er imponert over jentene. De blir aldri mette. Da den sjette tittelen sto og ventet, ga de alt. Foreløpig er dette en prikkfri sesong, konkluderte Bøhn.

Tonje Larsen er ikke mett hverken på pinnekjøtt eller håndballseire.

–Nå har vi i ett år hørt at Byåsen slo oss i NM-finalen i fjor. Det er godt å få slutt på det. Nå gjelder det bare at vi kan heve oss litt til vi møter Podravka. Den kampen bør vi vinne for å komme videre i Champions League, mener Larsen.

Byåsens siste sjanse?

Trønderne hadde en strålende mulighet til å kopiere fjorårstriumfen mot samme motstander. Åtte minutter før slutt ledet Byåsen 28-25. –Vi ble for slitne. Det var stort sett de samme seks utespillerne på banen hele kampen. Da blir det fort noen tekniske feil mot slutten, mente Marit Malm Frafjord, som kan være på vei bort fra klubben etter denne sesongen. Det samme kan Camilla Herrem, som hadde tårer i øynene etter kampen.

–Jeg har alltid syntes at det har vært fortjent når Larvik har slått oss, men nå var det ufortjent. Vi førte kampen, de fikk noen flaksemål, men vi var også for urutinerte mot slutten, sa landslagsvingen.

Også trener Geir Oustorp gir seg i Byåsen etter denne sesongen

Det blir kanskje ikke Larvik-Byåsen for sjette gang på rad i NM-finale?