Sport

TIF Viking uten trofé for første gang siden 2009

– Dette var litt skuffende, så ærlig må jeg være, sier trener Scott Olsen etter tapet for Førde Volleyballklubb.

TO TETTE: Etter to svært jevne semifinaler avgjorde Førde VBK den siste semifinalen 3–0 i sett, og gjorde at TIF Viking blir stående uten trofeer for første gang siden 2009. Her fra lørdagens kamp.
  • Joar Offerdal Vatlestad

TIF Viking – Førde VBK 3–0 (19–25, 21–25, 22–25)

24 timer etter at TIF Viking hadde kniven på strupen når det gjaldt håpet om finale i sluttspillet, var det duket for den tredje og avgjørende kampen mot Førde Volleyballklubb. Ut fra de første to semifinalekampene var det helt åpent rundt hvem av lagene som ville stikke av med finalebilletten.

De to foregående kampene har begge gått til det femte og avgjørende settet. I den siste kampen gjorde Førde, ledet an av kaptein og kampens poengkonge Mathias Loftesnes, kort prosess.

– 3–0 i sett er veldig skuffende, og vi har mer inne enn vi fikk vist i dag, sier Olsen.

Tapet mot BK Tromsø i cupfinalen, og nå i sluttspillets semifinale, gjør at det ikke blir spill i Europa neste sesong.

– Det er veldig synd. Å spille mot utenlandske lag er på mange måter sesongens høydepunkt, sier helgens beste TIF Viking-spiller, Vetle Hylland.

Les også

TIF Viking holdt liv i finaledrømmen

– Vi er i forhandlinger

Førde spilte søndagens kamp med et annet tenningsnivå enn TIF Viking.

– Vi har hatt en hard sesong, men å mobilisere til sluttspillet skal gå an. Tapet her gjorde at sesongen under ett ble litt skuffende, sier Olsen.

– Vi virket mentalt utslitte, og ikke helt på. Det var Førde, sier Hylland.

Etter kampen gikk hjemmelaget rett i garderoben.

– Vi har spilt 12–13 kamper mot Førde denne sesongen, og bare tapt to. Mange hang med hodet og det var ikke noen god stemning, men det skulle bare mangle, sier Hylland.

Nå venter en pause i påskeferien før laget og apparatet rundt skal i møte. Et av punktene på listen er trener Olsen.

– Vi er i forhandlinger om jeg blir med videre, men ingenting er klart rundt det enda, sier Olsen.

SKUFFET: Vetle Hylland til v. og TIF Viking takket publikum for fremmøtet, men sier søndagens kamp var skuffende.

Game, set, match

Åpningen på søndagens kamp startet også jevnt. Vetle Hylland smashet inn 11–12 før den påfølgende serven, av samme mann, utliknet til 12–12. Derfra bygget Førde seg opp et lite overtak, og gikk opp i ledelse 13–17. Førdes overtak holdt hele settet ut og ga sunnfjordingene den best tenkelige starten på kampen – 19–25 i første sett.

Førde etablerte også tidlig et overtak i starten av det andre settet. På stillingen 3–7 tok TIF Viking-trener, Scott Olsen, timeout, til stor jubel blant førde-spillerne. Etter noen friskere Viking-minutter stakk Førde igjen ifra. Olsen så seg nødt til å ta en ny timeout, til stor Førde-jubel på stillingen 12–16. Hjemmelagets sluttspurt i andre settet var ikke nok. Med 21–25 var Førde ett sett unna finaleplass.

Det tredje settet startet bedre for hjemmelaget, og Kristian Bjelland førte TIF Viking opp i en sjelden ledelse, 9–8. Settet ble et skyggespill, men på slutten gjør Førde det som trengs og vinner greit 22–25. Hjemmelaget takket de fremmøtte og måtte innse at sesongen endte uten trofeer for første gang siden 2009.

Les mer om

  1. Førde
  2. Volleyball
  3. Bergen