Warholm overrasket seg selv – smadret norsk rekord med over ett sekund

Den 21 år gamle friidrettskometen fortsetter å imponere.

Karsten Warholm knuste sin egen norske rekord lørdag.

FLORØ/OSLO: – Det var helt nydelig, sa en svært fornøyd Karsten Warholm etter å ha satt ny norsk rekord.

21-åringen skrek av glede etter å ha løpt inn til tiden 44.87 på 400 meter under lørdagens stevne i Florø. Dermed forbedret han den forrige rekorden, som faktisk var hans egen, med over ett sekund.

I rute til Bislett Games

– Jeg hadde helt ærlig ikke sett den komme. Jeg var over snittet nervøs i dag, sier Warholm til NRK.

– Det var en litt rar følelse, for man vet aldri helt hvordan man ligger an. Da jeg først var godt i gang og kjente at beina var der kunne jeg bare trøkke på, utdyper Warholm overfor Sunnmørsposten.

Den imponerende tiden lover godt før torsdagens Bislett Games. I tillegg til å løpe flatt, satser han også på 400 meter hekk.

Karsten Warholm brølte av glede etter sitt rekordløp.

– På torsdag blir det ti hindre i veien samtidig. Det her gir en god pekepinn. Jeg tror jeg er på god vei mot en ny fantastisk sesong, sier Warholm til Norges Friidrettsforbund.

Den forrige norgesrekorden på 400 meter flatt lå på 46.10. Den satte Warholm selv i august 2016. Da hadde rekorden stått i 17 år. Sin egen rekord brukte Warholm godt under ett år på å bryte. Lørdagens glimrende tid er et godt tegn med tanke på at han satser mest på hekk.

Les også

Her er Warholm på plass til sesongopninga: Har trent åtte timar meir i veka

– En enorm følelse. Det er den eneste som kan forsvare at jeg satser på en så drittung øvelse som dette, sier Warholm til NRK.

Løperen fra Dimna IL ble i januar tildelt prisen som «årets navn i norsk friidrett» for 2016.