Sport

Forstår ikke kritikken mot Hedin

<p>Islands trener: — Mange landslagstrenere leder klubblag også.</p>

Iceland's head coach Gudmundur Pordur Gudmundsson reacts during their Men's European Handball Championship Group D match against Croatia in Vrsac January 16, 2012. REUTERS/Ivan Milutinovic (SERBIA - Tags: SPORT HANDBALL)
 • Trond Sandvik

Vi følger Norges kamp mot Island i kveld fra kl 2010

VRSAC (bt.no): — For meg fins det ikke en bedre arena for læring enn tysk Bundesliga. Jeg forstår at Robert Hedin tenker i samme baner.

Det sier den islandske landslagssjefen Gudmundur Gudmundsson. Han har merket seg støyen rundt den norske landslagssjefens engasjement i Aalborg. Om Robert Hedin har valgt rett klubb og rett liga, vil ikke suksessfylte Gudmundsson kommentere. Men på generelt grunnlag tror islendingen det er gunstig for landslagstrenere å ha treneransvar i et klubblag i det daglige.

— Og mange gjør det. Derfor forstår jeg ikke kritikken mot Hedin.

- Aalborg og dansk ligahåndball?

— Den er ganske god. Men utover det vil jeg ikke mene noe om den norske landslagssjefens klubbvalg.

Gudmundur Gudmundsson trente kun Island fra 2001 til 2004. Før det var han klubbtrener i tyske Bayer Dormagen. Så ble 51-åringen coach i Fram Reykjavik, før landslagsansvar på ny lokket i 2008. Siden da har han holdt det gående i rødt, hvitt og blått – men høsten 2010 dukket også den tyske storklubben Rhein-Neckar Löwen opp med et tilbud Gudmundsson ikke kunne si nei til.

Han fikk klarsignal fra det islandske håndballforbundet, og har bedrevet parallellkjøring siden 23. september 2010. Ut med svenske Ola Lindgren, inn med sagaøyens Gudmundur Thordur Gudmundsson. Ifølge kontrakten til sommeren 2015.

— Ikke alle trenere er skapt for to sånne jobber. Det avhenger av personlighet, stil, kultur – hvordan man arbeider. Men for egen del er jeg skapt for mye og hardt arbeid. Og nå er arenaen tysk Bundesliga, den sterkeste i verden. Jeg kunne ikke fått bedre utviklingsmuligheter.

- På hvilken måte?

— Som du vet er det mange islendinger i Bundesliga. Også i Rhein-Neckar Löwen. Jeg følger mine spillere hver dag, og i kamp får jeg sett på de andre landslagsspillerne Island har i Tyskland.

- Hva med presset om å levere varene?

— Det er der konstant. Og det er stort. Men det må jeg leve med. Å forberede seg til trening og kamp i den beste ligaen, er det aller beste læring. Det kommer forhåpentlig også landslaget vårt til gode. Tror Gudmundur Gudmundsson. Trenerfunnet har heltestatus på Island etter OL-sølvet i 2008 og bronsen Island spilte seg til i Østerrike-EM to år seinere.

 1. Les også

  Håndballkometen ble født med sammenvokste fingre

 2. Les også

  Denne mannen må Norge stoppe i kveld

 3. Les også

  Atlason: - Myrhol skulle ikke hatt straffe

Mest lest akkurat nå

 1. NORGE

  Bro kollapset i Øyer i Gudbrandsdalen – lastebil og bil er berørte

 2. NORGE

  Ulykkesbro ble friskmeldt etter at lignende bro kollapset i 2016

 3. NORGE

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 4. NYHETSANALYSE

  Putin ville vise Natos grusomheter. Da gikk det helt galt.

 5. VERDEN

  Utstøtte Liz Cheney får uventet hjelp. – Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gjøre dette

 6. VERDEN

  Tørke over hele Europa: Kan bli risotto- og parmesankrise.