Sport

Stengel ante ingenting om opsjonsavtalen

Herman Stengel innrømmet han at han ble frustrert da det var TV 2 som gjorde ham kjent med opsjonen Vålerenga hadde skaffet i ham.

Talentet Herman Stengel var først ut i vitneboksen torsdag.
  • Kjetil Flygind

Stengel undertegnet som 15-åring proffkontrakt med Stabæk i mars 2011. Noen måneder senere ble VIF og Stabæk enige om den omtalte opsjonsavtalen som var verdt 4 millioner kroner.

Den 12. oktober ble Stengel kontaktet av TV 2 på treningsfeltet. Journalistene fortalte om en opsjonsavtale, hvorpå unggutten skal ha svart «ring pappa, jeg vet ikke noe om det her».

Aktoratet lurte på hva Stengel tenkte om at Stabæk hadde undertegnet en slik avtale bak hans rygg.

— Der og da skulle jeg gjerne ha visst det og at de hadde fortalt det til meg. Jeg ble litt frustrert. Jeg mente at de bare kunne fortalt meg det, for opsjonsavtalen hadde ikke vært noe problem for meg. En opsjon er jo ikke noe salg, forklarte han.

Stengel la til at han var klar over at han selv kunne velge hvor han ville spille. Unggutten konsentrerte seg på daværende tidspunkt kun om å bli en bedre fotballspiller.

— Jeg hadde akkurat fått debuten min i eliteserien mot Sarpsborg. Jeg ville komme meg inn i laget og få mest mulig spilletid, sa Stengel.

- Rettssaken stoppet overgangen

Herman Stengel var nær et klubbskifte i fjor sommer, men noen av styremedlemmene i Vålerenga satte foten ned. Det forklarte spillerens far i tingretten torsdag. Hans-Jørgen Stengel ble også grundig spurt om opsjonsavtalen som Vålerenga sikret for sønnen hans i 2011. VIF hadde sikret seg en førsterett til å kjøpe spilleren. Den ønsket Oslo-klubben å benytte seg av sommeren 2012. Truls Haakonsens forsvarer, Peder Morset, stilte samme spørsmål til Herman Stengel og faren: «Hvis det ikke hadde vært for denne saken, hvor tror du Herman ville spilt i dag?».

— Han hadde spilt i Vålerenga, svarte Hans Jørgen Stengel tydelig fra vitneboksen.

For øvrig svarte også sønnen Herman at han trolig ville spilt for VIF dersom det ikke hadde vært for at NFF og politiet hadde fattet interesse for medienes påstand om koblingen mellom Stengels og Gunnarssons overganger fra Stabæk til Vålerenga.

Klart ønske

30. august 2012 var Herman Stengel i møte med Martin Andresen på Nadderud. VIF-managerens interesse for unggutten var det ingen tvil om.

Dagen etter ble midtbanespilleren invitert til Vålerengas hjemmekamp mot Sandnes Ulf. Andresen ville forsøke å overbevise klubbstyret om at de måtte kjøpe ham.

— Martin var veldig klar på at han ville ha meg, og han ville få styret på sitt lag. Noen der ville kjøpe meg, mens noen ikke var enig, sa Herman Stengel.

- Ville vente

Faren Hans-Jørgen har i politiavhør forklart følgende om handelen som ikke ble noe av:

— Jim Solbakken (agent) forklarte meg at styret i Vålerenga skal ha forhørt seg med politiet og blitt frarådet å kjøpe Herman.

Torsdag bekreftet vitnet at dette stemte. - Mitt inntrykk var at noen i Vålerenga ville avvente utfallet av rettssaken.

Det er også tidligere i rettssaken blitt bekreftet fra blant andre Stabæks sportslige leder Inge André Olsen og VIFs tidligere sportsdirektør Haakonsen at Vålerenga ville hente Stengel sommeren 2012. De er begge tiltalt i saken.

(©NTB)

Les også

  1. Haakonsen: – Har veldig god samvittighet

  2. - Hvordan få 4 millioner uten at det kobles mot VPG?

  3. - Kanskje naivt av oss å tro at Veigar ville bli en suksess i VIF

  4. – Stabæk hadde urealistiske forventninger til Stengel-pris

  5. - Politietterforskning stanset Stengel-overgang

  6. Fortalte ikke Nancy om ny Pall-overgang

  7. Et stygt innblikk i norsk fotballs pengebruk

  8. Olsen på SMS: - Ikke et ord om Veigar-overgangen

Les mer om

  1. Vålerenga Fotball