Sport

Boasson Hagen klar for nytt lag

Nordmannen har vraket omstridte Tinkoff-Saxo.

Edvald Boasson Hagen, her etter Tour de France 2013.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Edvald Boasson Hagen er så godt som klar for et nytt lag. Det har lenge vært klart at han forlater Team Sky etter fem sesonger, og det har vært mange spekulasjoner om hvor 27-åringen skal sykle neste sesong. Nå er det så godt som klart, men manager Birger Hungerholdt vil ikke avsløre hvilket lag det blir:

— Det blir en pressekonferanse onsdag, sier Hungerholdt.

Boasson Hagen har vært linket til en rekke lag, og mange har lurt på hvorfor det har tatt så lang tid før fremtiden ble spikret. Også det omstridte laget Tinkoff-Saxo har vært aktuelt, men nå sier manageren at det russiske laget ikke blir Boasson Hagens nye arbeidsgiver.

Blant de mest standhaftige ryktene som har svirret i det siste er en overgang til Trek. Ifølge godt informerte personer i sykkelsporten skal Fabian Cancellara ha ytret et sterkt ønske om å få med seg Edvald på laget.

- Stor interesse

— Mange lag har vist stor interesse, men det har vært store forandringer på gang når det gjelder lag i World Tour. Vi har visst om fusjoner og eventuelt nye lag lenge før det er blitt kjent i mediene. Nå har vi kommet så langt at vi har tatt en avgjørelse, selv om jeg må si som bilselgerne sier: Avtalen er ikke hundre prosent før den er underskrevet, og det er den altså ikke.

Les også

Sykkeltopp sjokkerer med Utøya-utspill

Både World Tour-lag og Pro Continental-lag har ønsket nordmannens tjenester. Sør-afrikanske MTN-Qhubeka var svært ivrige, men de holder til på nest øverste nivå, noe som var med på å minske interessen hos Boasson Hagen og Hungerholdt. Også Orica Green-EDGE skal ha vist interesse.— Det er viktig å kjøre de største rittene. Med tanke på senere kontrakter handler det også om å sanke Pro Tour-poeng. Noen lag legger stor vekt på det, forklarer Hungerholdt.

Tinkov-støy

Det har vært mye støy rundt en eventuell overgang til Tinkoff-Saxo. Lagets eier Oleg Tinkoff har sjokkert sykkelverden med sine twittermeldinger både når det gjelder Boasson Hagens biologiske pass og terroraksjonen på Utøya i 2011. Men støyen har ikke påvirket lagvalget nevneverdig, sier mannen som også forhandler med et nytt lag på vegne av Lars Petter Nordhaug.

— Det må jeg bare svare nei på.

Men ifølge Hungerholdt er det altså ikke Saxo Tonkoff som blir Edvalds nye lag.

Edvald Boasson Hagen har hatt en svak sesong målt med de tidligere for proffrytteren. En tredjeplass fra Omloop Het Nieuwsblad 1. mars er det eneste toppresultatet i et større ritt denne sesongen. Velt og skader har sin del av skylden, men nå virker opplendingen å være på rett spor igjen. Han var offensiv og sterk mot slutten av søndagens ritt i Hamburg – der Alexander Kristoff vant -, men spurten holdt ikke til mer enn en 15.plass.

Nordhaug nærmer seg nytt lag

— Sesongen har vært trøblete, det er riktig. To uhell under Giro d’Italia satte ham mye tilbake. Da han endelig var klar igjen, ble han satt opp på både Polen Rundt og Eneco Tour. I etterkant kan man vel si at han ikke burde kjørt to etapperitt som det første ordentlige han gjorde. Men jeg er spent på hva han kan gjøre i GP Ouest France – Plouay kommende helg. Da kan han ha fått litt mer overskudd, mener Birger Hungerholdt.

Ifølge samme mann er også fremtiden så godt som spikret for Lars Petter Nordhaug:

— Vi er kommet omtrent like langt for ham, men er litt lenger unna en offentliggjøring.

Det har lenge gått rykter om at vestfoldingen er på vei tilbake til Team Sky neste sesong.