Hergeirsson ikke imponert av Island

<p>— Norge-Island er helt åpen, sier håndballdamenes sjef.</p>

SÃO PAULO, BRASIL 20111218. Håndball-VM i Brasil 2011: Trener Thorir Hergeirsson, landslagssjef for Norge mot Frankrike i finalen i São Bernardo do Campo i São Paulo under VM i Brasil søndag. Norge vant 32-24.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

OSLO (aftenposten.no): – Kampen Island-Kroatia var ikke så bra som mange skulle ha det til. Norge-Island er helt åpen, sier damelandslagets sjef, Thorir Hergeirsson.

De fleste eksperter holder Island som klar favoritt mot Norge i håndball-EM i Serbia onsdag kveld, men det synet deler ikke islendingen Hergeirsson.

- Det var mye bra angrepsspill da Island møtte Kroatia, men samtidig mye rustens forsvar. Jeg synes ikke Kroatia heller var så overbevisende selv om de vant , sier mannen som ledet Norges damer til VM-gull i Brasil forrige måned.

Følgelig var Island enda litt mindre overbevisende.

— Island har to sentrale spillere ute (Olafur Stefansson og Snorri Gudjonsson). I tillegg har Ingimundur Ingemundarson gått skadet en stund. Island har slitt i forsvar, mener Hergeirsson.

Erevik bedre

Islands keeper Bjørgvin Páll Gustavsson hadde bare 25 i redningsprosent i åpningskampen. Det er omtrent som å dra tomt garn, for å si det på fiskerinasjonens eget språk. Ole Erevik hadde 45 prosent, men var helt oppe i 67 prosent da matchen mot Slovenia snudde i norsk favør de siste 20 minuttene.

— Norge har bedre målvakt, og da kan Norge like godt vinne. Men laget må ikke svinge like mye som mot Slovenia. Om målvakt og forsvar derimot står som de gjorde i begynnelsen og mot slutten, får Island det tøft.

- Hvor er Island bedre enn Norge?

— På høyre back. Alexander Petersson er mer rutinert og ligger en klasse høyere enn det Christoffer Rambo foreløpig gjør. Og på venstre kant er Gudjón Valur Sigurdsson i praktform (åtte mål på ti skudd i åpningskampen). Men Aron Pálmarsson må levere bedre enn han gjorde i første kamp, sier damesjefen om backen som er spådd å bli verdens beste.

Glede uansett

Da Norge møtte Island i damenes VM, holdt Hergeirsson selvfølgelig med laget han trener. Hva med herrekampen?

- Ja, det er litt vrient. Jeg har ikke noe problem med å glede meg uansett hvilket lag som vinner. Håper mest det blir en morsom kamp. Island må vinne, det kan være en fordel for dem. De vil videre med to poeng.

Norge har ikke slått Island i mesterskap siden EM i 2006 da Kjetil Strand var så vulkansk at de putregreiene på Island bare ble gjærlåser til sammenligning. Strand scoret 19 , ødela islandsk avansement og siden har islendingene svoret hevn i hvert mesterskap – og fått det. Det ble islandsk seier både i EM 2010 og i VM i fjor; så klart som 29-22. Men har Thorir Hergeirsson evner som spåmann, kan det altså bli jubel i norske stuer onsdag kveld.