- Vi behøver sårt selvtillit

<p>Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren har hatt en trist sesong så langt.</p>

OSLO 20120111.Skihopperene Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren i hopptårnet i Holmenkollen onsdag. Hopperene reiser til verdenscup i Skiflygning i Kulm til helgen.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren har lagt nedturen fra hoppuken bak seg. De har store forventninger til seg selv foran skiflygingsrennene i Kulm i helgen.

De to flygerne har vært langt unna storformen så langt denne sesongen, men da har det vært snakk om hopp i «småbakker». Til helgen er det skiflyging det er snakk om, men bakken i Kulm er blant verdens minste skiflygingsbakker. Bakkestørrelsen er på 200 meter.

– Den dårlige innsatsen i hoppuken gikk veldig raskt over. Nå er vi klare for å fly, og skal gå an å fly langt i Kulm også. Vi behøver sårt selvtillit, slår verdensrekordholder Johan Remen Evensen fast overfor NTB.

Kollen-trening

26-åringen fikk gjennomført noen treningsøkter i Holmenkollen tirsdag og onsdag.

– Det ble med noen bra og noen ikke fullt så bra hopp. Jeg leter etter stabilitet, og det kan snu fort. Plutselig kan alt bare stemme slik det gjorde i Vikersund i fjor , sier Evensen.

I Vikersund satte han verdensrekord med 246,5 meter.

Stang ut

Bjørn Einar Romøren følte at det ble mye stang ut under hoppuken.

– Jeg syntes jeg var litt på gang under hoppuken, men det ble veldig mye stang ut. Da jeg følte jeg traff med hoppene mine, var forholdene så dårlige at det ikke ble noe særlig, mens den ene gangen jeg hadde gode forhold i Garmisch-Partenkirchen, hoppet jeg dårlig , sier Romøren.

Han har ingen store opplevelser i Kulm bortsett fra det norske VM-gullet i lagkonkurransen i 2006 og betegner bakken som en stor storbakke.

– Det er ofte kaldt der og dermed lite termikk og oppdrift. Derfor ligner det mer på en vanlig bakke, mener bæringen, som hadde den tidligere verdensrekorden på 239 meter.

Sju norske hoppere stiller i Kulm: Anders Bardal (Steinkjer), Johan Remen Evensen (Molde og Omegn), Kenneth Gangnes (Kolbukameratene), Bjørn Einar Romøren (Øvrevoll Hosle), Atle Pedersen Rønsen (Eidsvoll), Vegard Haukø Sklett (Grong).

(©NTB)