Optimal oppladning

<p>Tarjei Skarlund er trolig inne i sin siste sesong i sandvolleyballtoppen. Og aldri har han vært bedre forberedt.</p>

skarlund

OL i London er naturlig nok det store målet for Skarlund og makker Martin Spinnangr. Og duoen mener å ha forberedt seg så godt som det lar seg gjøre når sesongen tar til med verdensserie i Polen neste uke.

Droppet Brasil

– Vi valgte å droppe denne ukas turnering i Brasil ettersom det å bevege seg over to tidssoner i løpet av få uker er ugunstig. For etter Polen neste søndag setter vi kurs for Kina og to Grand Slam-turneringer der; i Shanghai og Beijing, forklarer Tarjei Skarlund på telefonen fra Køln i Tyskland.

Der oppholder den norske duoen seg under en treningssamling der de sparrer mot det sterke tyske paret Brinck/Reckermann.

– Tyskerne er tredje best på verdensrankingen og har også valgt å stå over i Brasil, sier Tarjei Skarlund.

Optimalt

33-åringen fra Ålesund har vært bosatt i Stavanger i en årrekke sammen med kona Kristine Wiig Skarlund og datteren Oda Elise på tre år.

– Hvordan har oppladninga vært til denne sesongen?

– Jeg vil si optimal. Aldri har vi vært bedre forberedt og jeg føler meg sterkere enn noen gang, sier Tarjei Skarlund.

For han og makker Spinnangr har holdt seg skadefrie i vinter og bortsett fra ei uke med litt smårusk, har de gjennomført alt de har planlagt i treningsarbeidet.

Fantastisk på New Zealand

– Vi har vært på Tenerife i to bolker, samt et seks uker langt opphold i NewZealand. Der var det helt fantastisk. Og for både Martin og meg var det svært viktig at våre nærmeste kunne være med. Jeg hadde med datter og kone, Martin sin samboer. Trivsel er en faktor som også idrettspsykologer legger stor vekt på, sier Tarjei Skarlund.

– Før turneringene begynner er dere inne på sikker OL.-plass?

– Ja, vi ligger nå på 16. plass, det vil si siste automatiske plass til London-OL. Vi har bare 40 poeng opp til 15. plassen, og det er rundt 200 poeng ned til 17. plassen, sier Skarlund.

Han kan fortelle at det vanker 60 poeng for en 25. plass, 120 poeng for en 17. plass og 180 poeng for en 13. plass i ordinær verdensserie, mens det er høyere summer for sammme plasseringer i de såkalte Grand Slam-turneringene.

– Vi er nå veldig klare til å ta fatt på konkurransene ettersom forberedelsene startet allerede i oktober måned. Får vi tre, fire topplasseringer bør OL-plassen være sikret, mener Tarjei Skarlund som har deltok i OL for fire år siden i Beijing.

Da var veteranen Jørre Kjemperud hans makker. Nå er det 24-åringen Martin Spinnangr fra Farsund som er i spann med Skarlund fra Ålesund.