Sport

- Nå kan jeg ta oppvarmingen til kamp som en joggetur hjemmefra

Cecilia Brækhus og Tim-Robin Lihaug kan forsvare VM-titlene sine hjemme på Sotra.

VERDENSMESTER: Tim-Robin Lihaug kan få muligheten til å forsvare tittelen på hjemmebane.
  • Mads Bøyum

Høyre, Fremskrittsspartiet og Venstre sørget for flertall for opphevelse av proffbokseforbudet, da Stortinget tirsdag kveld voterte om saken. 54 representanter stemte for, 48 mot.

Dermed har Norge slått følge med det overveldende flertallet av verdens nasjoner.

Både Brækhus og Sotras ferske ungdomsverdensmester Tim-Robin Lihaug hadde tatt veien til hovedstaden i forbindelse med avgjørelsen.De kan konstatere at drømmen om en hjemmekamp er nær.

— Nå kan jeg muligens ta oppvarmingen til en av kampene mine som en joggetur hjemmefra. Sotra Arena er 15 minutter unna, flirer Lihaug.

Brækhus’ kommersielle manager har tidligere garantert at bergensregionen vil få en kamp.

— Det er ikke tvil om det. Det er Vestlandshallen og Sotra Arena som er de aktuelle arrangørstedene, sa Rune Brynhildsen til BT i forbindelse med Brækhus’ seneste kamp.

Les også

Nå kan Cecilia Brækhus bokse på norsk jord

Sotra Arena er klar

I nettopp Sotra Arena var det yrende liv tirsdag ettermiddag, men ikke på grunn av boksing. Det betyr ikke at det ikke er miljø for sporten på øyen.

— Vi har mange ildsjeler innen boksingen, nå som Bjørgvin Atletklubb er gått inn i Sotra Sportsklubb. De er rundt 35 stykker, forteller Dan Christensen, daglig leder i Sotra Arena.

I Sotra Arena er de veldig glade for at proffboksingforbudet ble opphevet.

Han er svært klar for å huse Brækhus og Lihaug.— Brækhus er en stor stjerne, men for folk i vår klubb ville det vært kjempestort å få ønske Tim-Robin velkommen tilbake i miljøet han har sin bakgrunn fra.

Lihaug tilbrakte totalt fire og et halv år, over to perioder, i Bjørgvin Atletklubb som nå holder til på Sotra.

— Jeg har et veldig godt forhold til klubben og dem som er der nå. Derfor har jeg også trent en del i Sotra Arena, som jo er veldig fin. Det viktigste for meg er å få en kamp i bergensområdet, men på Sotra ville det nok vært ekstra spesielt.

Les også

Kulturkomiteen vil åpne for proffboksing i Norge

"Team Brækhus" har fått presentasjon

Sotra Arena har en kapasiteten på 4000. Det gjør den etter alt å dømme for liten til å bli tildelt det historiske første proffboksestevne i Norge. Trolig er et senere stevne mer aktuelt. Også Vestlandshallen har markert interesse for å arrangere proffboksing. Den kan romme 10.000 mennesker.

— Sånn jeg ser det er dette den perfekte arenaen for boksing i bergensområdet. Vi får plass til 4000, men det er likevel en intim arena. Du får publikum hele veien rundt ringen, og folk får sitte tett på opplevelsen, sier Christensen.

"Team Brækhus" med kommersiell manager Rune Brynhildsen i spissen, har fått tilsendt en presentasjon av Sotra Arena og hallens fasiliteter.

— Kanskje er det naturlig å intensivere dialogen med dem etter vedtaket, sier Dan Christensen.

Les også

  1. Her er mannen som berget Brækhus sin drøm

Les mer om

  1. Boksing