Sport

Jansrud garanterer at han kjører: - Når starten går, går rullegardinen ned

– Jeg vil aldri innrømme for meg selv at jeg er svekket. Det ville vært utrolig dumt, sier Kjetil Jansrud.

- Jeg starter helt sikkert utforrennet lørdag, sa Kjetil Jansrud fredag kveld. Han vil ha mer edelt metall.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Jansrud tok noen ord med norsk presse ved 18.30-tiden fredag kveld før han skulle på nummertrekning.

Tidligere på dagen kjørte alpinistene en treningsomgang i en forkortet utforløype, omtrent samtidig med at kvinnene startet utfordelen av sin kombinasjon.

En hostende og harkende Jansrud gikk etterpå gjennom intervjusonen uten å stoppe, noe han ellers aldri gjør. Et par timere senere beklaget han også til pressen via en sms:

– Jeg sliter veldig med hoste - spesielt etter anstrengelser - og klarte ikke å prate etter målgang. Prioriterte å komme meg tilbake i senga, meldte han da.

Hele VM har så langt vært en prøvelse for 31-åringen fra Vinstra. Forkjølelsen har satt ham tilbake, selv om han gjerne presiserer at han uansett klarer å mobilisere for å kjøre fort på ski i halvannet til to minutter. Det viste han til fulle da han kjørte inn til sølvmedalje i onsdagens super-G.

Les også

Hostende Jansrud måtte rett i sengen - sendte beklagelse på SMS

Satt på anitbiotika

Torsdag kveld ble det bestemt at Jansrud skulle settes på en antibiotikakur.

– Vi gjorde noen tester som viste at det sannsyligvis hadde samlet seg en bakterieinfeksjon i lungenes øvre del. Og det er mye bedre. Samtidig har jeg fått en såpass hard medfart med noe viruslignende i tillegg som gjør at systemet er slitent uansett, forklarte han.

Lørdag morge skal Jansrud selvsagt gjennom besiktigelsen før han skal i aksjon i selv konurransen.

– Jeg må bare prøve å spare så mye energi som mulig, men når jeg først starter, går rullegardinen ned uansett.

Les også

Hevder FIS allerede har tatt valget som kan knuse Johaugs OL-drøm

Feuz er bookmakernes favoritt

Hjemmehåpet Beat Feuz er bookmakernes favoritt til å stikke av med gullmedaljen i utfor. Ifølge oddssammenligningen på betbrain.com står sveitseren med et snitt med 3,68 for seier. Super-G-vinneren Erik Guay en nestfavoritt med 7,20, mens snittet for tredjefavoritt Jansrud er 7,40.

Hos Norsk Tipping er også Feuz favoritt med 3,50 mens Jansrud er nr. to på listen med 4,50. Seier til Aleksander Aamodt Kilde gir 13 ganger pengene tilbake.

Kjetil Jansrud i et luftig svev under fredagens trening med VM-byen St. Moritz i bakgrunnen.

- Tiltro til systemet

På pressemøtet fikk Jansrud også spørsmål fra TV2 på hvordan han reagerte på Johaug-dommen om 13 måneders utestengelse:

– Det er en betydelig dom. Som utøver er man en del av et system, og man må ha tiltro til det systemet. Det er vanskelig å mene så mye om det, utenom at det selvfølgelig er en tøff tid å være igjennom for henne. Så ser det ut som om hun rekker OL, og da tipper jeg hun kommer sterkere tilbake da, sa Kjetil Jansrud.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komikerrollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport:

Les mer om

  1. Kjetil Jansrud