Bjørn Dæhlie fikk 12.500 kroner av Idrettsforbundet for å stille opp på Senkveld

Langrennslegenden og Oslo2022-ambassadøren Bjørn Dæhlie ble betalt 12.500 kroner for stille opp på TV2-programmet «Senkveld med Thomas og Harald».

Bjørn Dæhlie var selv med da OL-søknaden for Oslo2022 ble lansert. Skilegenden fikk også betalt for å stille opp på TV 2.

ULLEVAAL STADION: Skilegenden Bjørn Dæhlie var en av de mest profilerte forkjemperne for at OL-sirkuset skulle komme til Oslo i 2022. Våren 2013 stilte Dæhlie opp i talkshowet til Thomas Numme og Harald Rønneberg. Regningen for opptredenen: 12.500 kroner.

Den norske pressen får i disse dager innsyn i hvordan Norges idrettsforbund (NIF) har brukt penger på konsulenter, flyreiser, pengebruken til OL i 2012 og 2016, samt pengene som gikk med da Norge søkte om OL i 2022.

Blant annet kommer det frem av Dæhlie fikk betalt 12.500 kroner for å stille opp som «flaggbærer» for Oslo2022.

– Han var en av dem som sa ja til å stille opp for Oslo2022 og under ungdoms-OL på Lillehammer. Så han har fått litt betaling her og der, for å være den flaggbæreren som han er, sier kommunikasjonssjef i Norges idrettsforbund, Niels Røine til Aftenposten.

Røine tror det ligger mer i fakturaen enn slik den fremstår. Men kan ikke si dette med hundre prosent sikkerhet.

– Jeg tror det er en generell betaling til Bjørn (Dæhlie) for å være tilgjengelig for dem som ønsket å få OL til Oslo. Dette er spesifisert her, ved blant annet å stille opp på Senkveld, sier Røine.

Bilaget viser at beløpet er «i henhold til avtale», men NIF kan ikke si om faktureringen gjelder noe mer enn bare opptredenen hos TV2.

I henhold til avtale ble Bjørn Dæhlie betalt 12.500 kroner av Norges idrettsforbund.

– Ble oppfordret til å sende faktura

Bjørn Dæhlie skriver i en uttalelse til Aftenposten at betalingen ikke var for Senkveld, men for en rekke oppdrag i en periode, deriblant Senkveld.

– Jeg har aldri bedt om betalt for arbeid av NIF, men ble oppfordret til å sende faktura enkelte ganger. Fordelt på antall timer blir det nok godt ned på minstelønn, heter det i uttalelsen.

Dæhlie var engasjert på flere nivåer rundt arbeidet for å få OL til Norge.

– Noe i Norge og noe opp mot IOC i ulike settinger i utlandet.

Dæhlie i 2014: - En unik mulighet

Da Oslo offisielt ble klar som en av kandidatene til å arrangere OL i 2022, var Dæhlie svært positiv til et mulig vinter-OL i Norge. Samtidig gikk debatten i Norge på om hvorvidt det skulle gis statsstøtte til OL-søknaden, noe som var en forutsetning for at Oslo skulle sikre seg lekene.

– IOC har vært veldig oppmerksomme på diskusjonen som har oppstått i Norge. Norge har en unik mulighet, sa Dæhlie til Aftenposten for tre år siden.

Dæhlie bekreftet på det tidspunktet at han ville fortsette å bidra i arbeidet for å få OL til Oslo i 2022. Som vi alle vet, endte det ikke med et nytt vinter-OL til Norge.