Sport

Skofteruds minnerenn er avlyst

– Vi er lei oss for at det er blitt slik, sier Tormod Skofterud.

Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke.
  • Silje Dyregrov

Søndag 24. februar skulle Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn blitt arrangert. Men nå har mildvær satt en stopper for planene til Slitu IF.

Rennet er avlyst på grunn vær- og føreforhold.
– Vi er lei oss for at det er blitt slik, men værgudene har vi ikke kontroll over. Det er dessverre helt umulig å arrangere renn slik forholdene nå er blitt, sier Tormod Skofterud, leder i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond, i en pressemelding.

– Det er klart det er kjedelig. Vi har lagt ned masse jobb, men det går rett og slett ikke, sier rennleder Geir Arne Johannessen.

Les også

Da familien gikk gjennom Vibeke Skofteruds eiendeler, fikk de en idé

Skofterud-familiens medkontakt Pål Tømmerhoel utdyper hvorfor arrangøren var nødt til å ta denne avgjørelsen.

– Avgjørelsen ble tatt tidlig denne helgen. Store deler av rennet går på jorder og med mildvær og regn i to-tre dager så begynte det å stikke opp halmstrå noen steder. Arrangøren forsøkte i det lengste å se på muligheter for å få arrangere rennet, men det lot seg ikke gjøre, sier Tømmerhoel.

Skofterud-familien beklager til alle de påmeldte.

– Dette er kjempekjedelig og beklagelig. Slitu har gjort en kjempejobb med arrangementet. Det er trist, også er det synd at vi ikke får hedret Vibeke ved første anledning, men dette er utenfor vår kontroll, sier Tømmerhoel.

– Det var bra med påmeldinger. Det har ruslet og gått jevnt siden vi gikk ut med at det ble renn, men så dro det seg til da Marit Bjørgen meldte at hun skulle være der. Så kom avlysningen bare noen dager senere, fortsetter han.

Les også

Bjørgen skal hedre Skofterud

I minnerennets sted blir det satt i stand Vibeke Skofteruds Minneløp 1. mai på Slitu – et mosjons og terrengløp.

– Snørike vintrer i Østfold skjer ikke ofte, så vi har hatt en plan B. Vi har hatt lyst på et løp med familieprofil og ville prøvd å gjennomføre dette også hvis minnerennet hadde kunnet blitt gjennomført, sier Tømmerhoel.

Den mangeårige landslagsløperen ble funnet død 29. juli etter en vannscooterulykke. Hun ble 38 år gammel.

Les mer om

  1. Vibeke Skofterud
  2. Langrenn