Sport

Nå får Waade Danmark-tur likevel

Hun takket nei til overgang til dansk håndball, men nå blir det likevel tur til Danmark for Silje Waade.

Silje Waade får sjansen på A-landslaget. Thorir Hergeirsson har tatt ut Byåsen-backen til samlingen i Danmark i starten av oktober.
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

Det var aldri aktuelt for Byåsens Silje Waade å takke ja til gamletrenerens tilbud om overgang til København. Selv om hun ble glad for tilbudet fra Claus Mogensen, er Waade nemlig tydelig på at Byåsen er den rette klubben for henne fortsatt.

Les også

Marit (22) fikk beskjeden hun har drømt om på mail

Men nå blir det Danmark-tur for Waade likevel. Mandag fikk hun nemlig gladmeldingen om at hun får debuten sin på A-landslaget. Det skjer når Norge innleder landslagssesongen med turnering i Danmark 6.-9. oktober.

Fikk snap fra lagvenninnen

— Jeg fikk en snap fra Marit (Røsberg Jacobsen red.anm) der det sto at vi skulle på samling sammen, forteller Waade som aller først trodde det dreide seg om samling med rekruttlandslaget.

— Sjekk mailen din, var den neste beskjeden fra lagvenninnen, og i eposten stod det svart på hvitt at Silje Waade får sjansen av Thorir Hergeirsson. Det gjør også lagvenninnene Marit Røsberg Jacobsen og Emilie Hegh Arntzen.

— Det er utrolig artig. Spillet mitt har svingt litt, så jeg ble litt overrasket, sier 22-åringen.

Ser mot Tokyo-OL

Waade har vært borte fra håndballen i lange perioder på grunn av to korsbåndsoperasjoner, så spill på A-landslaget har vært et langsiktig mål for henne.

— Det kriblet da jeg så på OL i sommer. Jeg tenkte at om fire år, da er jeg 26, da kan det være min tur, sier hun.

EM i desember tenker hun ikke på, men når hun først har fått sjansen til å vise seg fram på samling, er den venstrehendte skytteren klar på at hun skal vise seg fram.

Møter OL-mesteren

— Jeg er jo tatt ut for en grunn. Det blir spennende å kjenne på nivået, og jeg skal suge til meg erfaring, sier Waade.

Hun gleder seg til spill mot OL-mester Russland, OL-toer Frankrike og vertsnasjonen Danmark. Men først venter toppkamp i den hjemlige serien mot medaljekandidat Vipers Kristiansand allerede onsdag.

— Vi skal gjøre alt for å vinne den kampen, sier Waade.

Les også

  1. Spilte første kamp på ett år: Lettet, glad og minst like sterk

  2. Fortsetter i Byåsen i tre sesonger til

  3. Nå er tante Marit en reell utfordrer til EM-spill

Les mer om

  1. Håndball