Sport

Tre strake tap for Sola

Sola har hatt en forferdelig start på nyåret. Trenden fortsatte med et timålstap.

Tonje Nøstvold (gul trøye) har hamret inn elleve mål på de to siste kampene. I dag var ikke uttellingen like mye å skryte av. Foto: Jan Inge Haga

 • Anders Boine Verstad

Larvik–Sola: 26–16

(Aftenbladet)

Dagens tap mot serietoer Larvik ble det tredje i rekken for Knut Ove Joas mannskap. Den lange juleferien har satt alt annet enn gode spor.

Toppscorer for Sola, Tonje Nøstvold, sa etter forrige kamp at de måtte ta et tak, mens treneren kom med en tordentale i pausen. Ei etter dagens kamp var det altfor mange positive ord å spore hos Joa.

– Vi starter greit nok, men bommer altfor mye. Gjengen opplever nok ikke at vi tapte med ti. Vi har ballen nok ganger for å score, men vi klarer bare ikke å putte de i nettet, sier Joa til Aftenbladet etter kampen.

Nøstvold-kollaps

For å ha slått det fast kan man trygt si at Sola er inne i en tøff periode.

Ei som har hatt en grei start etter pausen er veteranen Tonje Nøstvold. Men den gode trenden tok fort slutt i dag. Med 16 bom sørget serietoeren at skuddmaskinen fra Hundvåg ble temmet.

– Det er aldri en spiller sin skyld. Hele laget bommer en del og det er fordelt på alle spillerne, sier Joa.

En ting som muligens ikke gleder Nøstvold og jentene er at det fortsatt venter to bortekamper. Den førstkommende er mot serielederen Vipers Kristiansand.

– Vi fokuserer på den ene kampen om gangen. Vi hadde gode prestasjoner før jul. Vi visste at vi fikk et tøft kampoppsett etter nyttår. Nå må vi hjem for å forbedre angrepsspillet vårt før de neste bortekampene, sier Joa.

Forsinket kampstart

Forberedelsene frem mot avkast ble alt annet enn god for Sola. På grunn av snøvær og kaos på E18 inn mot Larvik, ble kampen utsatt med 40 minutter.

Sola-jentene ankom stadion rundt en halvtime før start, dermed ble ikke forberedelsene slik de vanligvis pleier.

– Vi kan ikke skylde på at vi kom 30 minutter før start. Det er rett inn og rett på oppvarming, men vi skal ikke bruke mye tid på det, sier Joa.

Les også

Se Camilla Herrems ferd inn mot den forsinkede kampen

Slik var to av de tre bildene Herrem la ut før kampen. Hun er nå i støtteapparatet etter at hun slapp nyheten om at hun er gravid med samboeren Steffen Stegavik. Foto: Camilla Herrem

Keeperen banens beste

Når dommeren derimot blåste i fløyten var Tonje Nøstvold påskrudd. Den gode skudd-trenden fortsatte mot serietoeren med to saftige susere i åpningsminuttene. Deretter ble det stille fra Nøstvold.

Keeper Kimberley Megan Ewanovich ville ikke være dårligere, hun bidro med to redninger på 40 sekunder i løpet av kampens første minutt. Ut kampen fortsatte hun den gode trenden og ble belønnet med å bli banens beste for Sola.

Etter noen gode åpningsminutter ble det derimot tråere, og ikke bare litt. Ballene hamret rundt målet, men ikke i. Det var en periode hvor det gikk 12 minutter før Sola fikk ballen bak stengene i første omgang.

Etter pausen fortsatte den trå trenden. Ti minutter ut i andre omgang bommet Sola på syv skudd innen ti minutter. Til tross for at mange baller gikk utenfor mål fulgte de Vestfold-laget, og lå lenge under med fem mål.

Mot slutten krøp serietoeren sakte, men sikkert fra Sola som stilte i svarte trøyer for anledningen. Til slutt gikk de på et surt timålstap, det tredje tapet i rekken.

Les mer om

 1. Håndball
 2. Sola
 3. Tonje Nøstvold
 4. Larvik

Relevante artikler

 1. SPORT

  Sensasjonell Sola-seier: Sendte Larvik ut av cupen

 2. SPORT

  Sola sliter stort i Herrems fravær - gikk på nytt tap

 3. SPORT

  Sola-keeperen i fyr og flamme mot bunnlag

 4. SPORT

  Tonje Nøstvold Lunde og Sola strålte i serieåpningen

 5. SPORT

  Kampen endte i frustrasjon og advarsel for Sola-treneren: – Jeg er ikke 12 år

 6. SPORT

  Holta og Nøstvold med målshow i Solas NM-avansement