Sport

Holst Enger aktuell for fransk topplag

Spekulasjonene rundt nordmannens fremtid øker.

Sondre Holst Enger kan være på vei til Ag2r.
  • Mats Slaastad Birkelund

Den norske syklisten Sondre Holst Enger kan få det franske laget Ag2r som ny arbeidsgiver, ifølge Procycling.

22-åringen har imponert stort i sin Tour de France-debut, hvor tredjeplassen på mandagens etappe er høydepunktet. Han er inne i sin siste sesong for IAM-laget som dessuten legges ned etter sesongen.

Ag2r er blant de mest tradisjonsrike i sykkelsporten, og tirsdag ble også den økonomiske framtiden sikret. På hviledagen i Tour de France annonserte Ag2r at hovedsponsoren er med helt til 2020.

Les også

Norsk debutant hylles etter Tour-suksess: - Kjempeprestasjon

Engers trener Atle Kvålsvoll kan ikke bekrefte at hans elev er på vei til Ag2r, men poengterer at det viktigste er at Enger kommer til et lag med et godt miljø.

— Mange lag er interessert. Ag2r er et av flere lag. Dimension Data har også vært interessert. Sondre er en vinnertype, så man må til et lag der han har muligheten til å kjempe om seieren i en del løp. Det viktigste er at Sondre kommer til et lag der han kan utvikle seg. Med et rent og godt miljø, sier Kvålsvoll til Procycling.

- Den nye Hushovd

Tidligere proffsyklist og TV 2-ekspert Mads Kaggestad er imponert over Holst Engers debut i Tour de France. Han sier til Aftenposten at han forventer mye av unggutten i årene som kommer.

— Han kan bli den neste Thor Hushovd. Han følges tett av ham og trener Atle Kvålsvoll. Det er naturlig at han følger samme utvikling som Hushovd og rendykrer spurtene i starten. I tillegg er han teknisk god slik som Peter Sagan. Jeg ser for meg at han på sikt kommer till å makere seg i spurter og kjempe om seieren i klassikere, sier Kaggestad.

Les også

  1. Så nær var Kristoff seier: - Jeg føler med ham

Les mer om

  1. Tour de France