Sport

«Norske» Györ vant Champions League etter finaledrama

Med støtte fra en skadet Nora Mørk var Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal med på å vinne den aller gjeveste tittelen i klubbhåndball.

Nora Mørk (t.v.) fikk en alvorlig kneskade i februar, men er på plass i Budapest for å følge Stine Bredal Oftedal og resten av lagvenninne i Györ i Final4-sluttspillet lørdag og søndag. Her fra lørdag.

Györ - Vardar Skopje 27–26

Grimsbø ble skutt i bakken, men bidro for Györ til ny Champions League-fest i håndball søndag. Vardar Skopje tapte finalen 26–27.

Det ble en høydramatisk kamp der Vardar to sekunder før slutt i ordinær tid spolerte seiersmålet ved å tråkke inne i feltet.

– Det var forferdelig å sitte og se på. Man så at jentene var slitne i perioder, og det kokte jo greit, sa Nora Mørk til NTB etter kampslutt.

Györ var best i ekstraomgangene. Med i viktig rolle, i forsvar og som playmaker, for Györ denne gangen var også Norges landslagskaptein Stine Bredal Oftedal.

Hun ordnet en brøyt-avblåsning på 17–17 fire minutter før slutt. Noen sekunder etter skjøt hun inn 18-17-ledelsen i undertall.

Like før sluttsignalet i den andre ekstraomgangen kastet Oftedal bort ballen. Vardar løp i angrep og skjøt i Györ-keeper Éva Kiss.

– Vi spilte til passivt, og så må jeg gjøre noe. Det ender med en pasning som ikke er god nok. Jeg rakk å tenke «vær så snill, Eva, vær så snill, vær så snill, Eva». Og så reddet hun, sier Oftedal til NTB.

Les også

Nora Mørk røk korsbåndet i februar - er med i kamptroppen i Champions League-semifinalen

Rett ut

Den norske keeperen hadde startet kampen godt da Andrea Penezic plantet ballen rett i ansiktet hennes etter et snaut kvarter. Skuddet kom etter at spillet var avblåst. Grimsbø gikk omtrent rett i bakken og ble nede et lite minutt.

Hun slapp bare inn åtte mål i løpet av en frenetisk førsteomgang (9-9). Det ga henne en redningsprosent på sterke vel 40.

Stine Bredal Oftedal og Györ vant mesterligaen i håndball søndag. Her fra lørdagens semifinale. Foto: Tibor Illyes, AP / NTB scanpix

Grimsbø klarte ikke å følge helt opp og satt på benken da kampen ble avgjort i andre ekstraomgang.

Knallhard finale

Vardars keeper, franske Amandine Leynaud, spilte en helt strålende kamp fra start til mål og var banens beste.

Det ble en knallhard finale der begge lag lenge slet med å få uttelling på avslutningene.

Grimsbø (33) har allerede vunnet ni mesterskap for Norge: To OL, to VM og fem EM.

Kari Aalvik Grimsbø bidro til ny mesterligatittel i håndball for Györ. Dette er et arkivbilde.

Søndag sikret hun seg sin andre Champions League-tittel. Den første kom i fjor med Györ. På toppen av det ble Grimsbø tatt ut på stjernelaget i Champions League de tre siste sesongene.

En engasjert Nora Mørk er kneskadd og så finalekampen fra reservebenken.

Oftedal kom fra Issy Paris i fjor sommer med mål om å vinne Champions League. Det klarte hun i første forsøk.

Støtte

Györ hadde et voldsomt publikumstrykk i ryggen. Det var over 12.000 tilskuere i Laszlo Papp-arenaen i Budapest.

I den hallen vant Norge EM-finalen i 2014, uten en skadd Grimsbø.

Györ mister treneren Ambros Martín til sommeren. Spanjolen flytter videre østover og overtar russiske Rostov. Både Veronica Kristiansen (Midtjylland) og Kari Brattset (Vipers) flytter til Györ etter denne sesongen.

Les mer om

  1. Håndball