Sport

Zuccarello med assist i målfest

Mats Zuccarello og New York Rangers tok sin 50. seier for året.

New York Rangers og Mats Zuccarello cruiser videre i NHL (Arkivfoto) Foto: Bruce Fedyck / USA TODAY Sports / Reuters / NTB scanpix

Zuccarello var svært delaktig da New York Rangers overkjørte New Jersey Devils og vant 6-1 lørdag kveld.

Nordmannen åpnet showet i Madison Square Garden da han skjøt et hardt skudd mot mål, hvorpå pucken var så vidt borti kølla til Rick Nash før den føk inn i mål. Zuccarello måtte nøye seg med målgivende pasning, sin 34. for sesongen, mens Nash scoret sitt 42. mål i årets grunnspill.

Rangers ga seg ikke, og scoret to kjappe mål til mot Devils som for tredje år på rad har mislyktes med å kvalifisere seg for sluttspillet. Zuccarello og lagkameratene gikk til første hvile med en svært komfortabel 3-0-ledelse, også mye takket være en strålende Henrik Lundqvist i Rangers-buret.

— Lundqvist ser ut som seg selv, han snakker som før og opptrer som normalt, og det er helt klart bra for oss. Han forsøker å få tilbake fokuset så raskt som mulig, og hadde noen strålende redninger både i undertall og i spill fem mot fem, sier Ryan McDonagh.

50 seirer

Devils var til tider med på notene, men maktet ikke å overliste svensken som spilte sin tredje kamp etter et lengre skadeavbrekk før de fikk et trøstemål like før full tid. Effektiv var Derek Stepan som ga vertene 4-0 to sekunder før andre pause etter en kontring i undertall.

— Jeg tror at om du spør ham, så vil han nok si at han ønsker å bli bedre, men han har sett skikkelig skarp ut de siste to kampene, sier Stepan om lagets svenske sisteskanse.

Etter å ha overlevd undertallsspill med tre mot fem, var Derick Brassard både heldig og dyktig da han fra død vinkel satte inn Rangers' femte via skøyta til en motspiller. Åtte minutter før full tid feide Brian McDonagh inn pucken via Dominic Moore nesten fra blålinjen, og det sto 6-0. Rangers har nå tre seirer på rad, og virker nærmest uslåelige med Henrik Lundqvist i kanonform. Svensken har nærmest stengt buret og blir en svært viktig mann når sluttspillet droppes i gang.

49 målpoeng

Torsdag vant New York Rangers Metropolitan-divisjonen da Minnesota Wild ble slått 3-2. Lørdagens seier var den 50. denne sesongen, noe klubben bare har klart tre ganger tidligere.

— 50 seirer viser bare at vi har gjort mye bra. Vi satte lista høyt etter fjoråret. Vi ville komme tilbake og kjempe om Stanley Cup igjen, og første skritt på veien dit er grunnspillet. Den store utfordringen ligger foran oss, sier Lundqvist.

— Dette forklarer mye om laget og måten disse gutta jobber på hver eneste kveld. Det er vinnerkultur i garderoben, og gutta er virkelig stolte over det vi får til. Det er gøy å gå ut på isen, sier nysigneringen Keith Yandle.

Klubben har nå 107 poeng med fire kamper igjen å spille før sluttspillet starter, og ser ut til å styre mot seier også i østkonferansen. Laget ligger tre poeng foran Montreal Canadiens og Tampa Bay Lightning og har to kamper mindre spilt enn Anaheim som står med samme poengsum som New york-klubben. Det er dermed stor mulighet for at Rangers også ender opp med å bli best av alle i grunnspillet.

Fire igjen

Neste motstander er Espen «Shampo» Knutsens gamle klubb Columbus Blue Jackets i Madison Square Garden på mandag. Blue Jackets er NHLs virkelige formlag med utrolige ni seirer på rad.

Deretter er det et nytt møte med Devils på borteis på tirsdag, etterfulgt av hjemmekamp mot Ottawa Senators på torsdag og siste kamp mot Washington Capitals i Washington to dager senere.

Etter 15 mål og 34 assist er Zuccarello nå oppe i 49 målpoeng denne sesongen. (©NTB)

 1. Les også

  Zuccarello scoret i Rangers-seier

 2. Les også

  Zuccarello hylles i amerikansk storavis: - Han er en komplett spiller

 3. Les også

  Tap for Zuccarello og Rangers

Les mer om

 1. Ishockey

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Rangers og Zuccarello vant divisjonen

 2. SPORT
  Publisert:

  Rangers til semifinalen etter overtidsthriller

 3. SPORT
  Publisert:

  Zuccarello med to assists i sterk borteseier

 4. SPORT
  Publisert:

  Zuccarellos Rangers med strålende sesongstart

 5. SPORT
  Publisert:

  «Zucca» og Rangers stoppet formlagets seiersrekke

 6. SPORT
  Publisert:

  Zuccarello tilbake på tribunen da Rangers vant etter forlengning