Sport

Nå blir Mowinckel MOT-ambassadør

– Jeg har noen erfaringer jeg kan dele, sier sølvvinneren fra OL

Forbilde for jenter: Ragnhild Mowinckel er ny MOT-ambassadør.
  • Trond Hustad
    Trond Hustad
    Rbnett

Rival-alpinist Ragnhild Mowinckel har signert avtale om å bli ambassadør for organisasjonen MOT.

– Tro på det du gjør

– MOT bidrar og hjelper ungdom i den tida man kanskje er mest usikre på seg selv og hvem man er, til å kunne bli tryggere og mer robuste. Jeg føler jeg har skaffet meg noen erfaringer her som jeg kan dele og som da forhåpentligvis kan hjelpe noen andre. Da jeg var yngre så jeg klassekamerater, eller andre, falle ut av det sosiale og havne på utsiden. Dette skulle jeg ønske jeg kunne gjort noe med. Her tror jeg mye handler om det å være bevisst på det og vite hva man kan gjøre, sier Mowinckel i en pressemelding.

Les også

Ragnhild Mowinckel fant suksessformelen og ble OL-stjerne: - Det er naturlig å ta et steg videre

MOT-ambassadør: Ragnhild Mowinckel.

Molde-jenta slår fast at det krever trening å være robust.

– Stå sterkt i den du er, tro på det du gjør og vær samtidig ydmyk på at andre kanskje vet noe som du ikke vet. Det å bli robust er ikke noe man bare sier og så blir man det. Det vil alltid være usikkerhet, og man kommer til å gjøre feil. Det er mer det at man må ta et valg og stå i det valget. Den erfaringen du skaffer deg av utfallet kan bidra til å styrke at det du tenker er rett. Eller om det ble feil, da har du lært noe til neste gang, sier Mowinckel.

Les også

  1. «Den som forenkler landslagsmodellen til et spørsmål om penger og kontrakter, bommer på blinken»

  2. Slik fant OL-helten Mowinckel seg selv: – Nyttet ikke å kopiere andre

– Forbilde for jenter

Ambassadøransvarlig IMOT, Ingrid Ness Rolland, er svært fornøyd over å få med alpinisten på MOT-laget, og trekker fram det personlige engasjementet som spesielt positivt.

– Ragnhild er en utøver som styrker vårt ambassadørlag. Hun er bevisst sin rolle som forbilde, og har selv kjent på kroppen hvor viktig det er å stå opp for seg selv, og hvor viktig det er å ha en robusthet i seg. Ungdom, og kanskje spesielt jenter, trenger å ha forbilder som går foran på det å vise mot og å tørre å si fra. Jeg er utrolig stolt over å få med Ragnhild som MOT-ambassadør, sier Rolland.

17 idrettsutøvere er ambassadører

MOT har 17 idrettsutøvere som er ambassadører. Deres viktigste rolle er å forsterke MOT sitt budskap i møte med de rundt 65 000 ungdommene som er inne i MOTs program i Norge.

MOT er et helsefremmende og forebyggende program i skolen som har som mål å styrke ungdoms robusthet. MOT er et systematisk verktøy for å arbeide med livsmestring og god psykisk helse.

Les mer om

  1. Ragnhild Mowinckel