Sport

Favorittfallet fortsetter: Ny overraskelse i Wimbledon

Samtlige av Wimbledon-turneringens ti høyest seedede spillere på kvinnesiden er allerede ute før kvartfinalene.

Karolína Plísková er den siste favoritten som er ute av årets Wimbledon-turnering.

Sjuendeseedede Karolína Plisková fra Tsjekkia føyet seg inn i rekken over favorittene som har røket tidlig ut av årets Wimbledon.

Mandag måtte hun gi tapt mot nederlandske Kiki Bertens, rangert som nummer 20 i verden, etter 3-6, 6-7 (1-7) i åttedelsfinalen.

Plisková er ikke den første blant favorittene som er slått ut av Bertens. Nederlenderen slo ut Venus Williams i forrige runde.

Les også

Federer komfortabelt videre i Wimbledon

Venus' søster Serena Williams peker seg nå ut som storfavoritt til å gå hele veien. Amerikaneren har vunnet Grand Slam-turneringen i London sju ganger tidligere.

36-åringen er for øyeblikket nummer 181 på verdensrankingen. Hun er så langt nede på listene fordi hun var borte fra sporten i ett år som følge av graviditet.

Williams tok seg greit av russiske Jevgenia Rodina i mandagens åttedelsfinale. Den tidligere verdenseneren vant med 6-2 i begge sett. I kvartfinalen møter hun italienske Camila Giorgi, som ligger på 52.-plass på WTA-rankingen.

Les også

Sensasjon i Wimbledon: Verdenseneren slått ut

– Hvis jeg skal være ærlig, var kampen tøffere enn resultatet viser. Jeg er en perfeksjonist og finner alltid noen feil. Det var en interessant kamp og en bra seier, sa Williams.

Tidligere verdensener Angelique Kerber er også en kandidat til å vinne Wimbledon-trofeet. Tyskeren slo Belinda Benci fra Sveits med 6-3, 7-6 (7-5).

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis
  2. Wimbledon (Tennis)