Sport

Andreas Martinsen scoret viktig NHL-mål

Colorado Avalanche fester grepet om en plass i sluttspillet.

Se scoringen i vinduet ovenfor

Andreas Martinsen noterte seg for nok en NHL-scoring da Colorado Avalanche vant 3-1 mot Vancouver Canucks onsdag.

Det var nordmannens fjerde scoring denne sesongen. Mot Canucks scoret Martinsen på et viktig tidspunkt da det sto 2-1 til Avalanche.

– Nå fikk Avalanche litt sårt tiltrengt pusterom, sa kommentatorene på NHL.com.

Scoringen var i tillegg av det snedige slaget. Martinsen brukte en blanding av kraft og finesse da han fintet seg forbi en motstander, før han satte pucken via målvakt og inn i nettmaskene fra skrått hold.

– Jeg tok pucken mot målet etter bra spill fra Shawn Matthias. Så får jeg litt plass og prøver å sette den i nærmeste hjørne. På en eller annen måte gikk den inn, forklarte Martinsen tilAltitude Sportsetter kampen.

– Med min størrelse er det noe jeg burde prøve å gjøre mer. Jeg har ikke gjort det så mye som jeg burde, så jeg bør fortsette med det, fortsatte nordmannen.

– Jeg trodde jeg hadde kontroll. Han traff meg hardt, men pucken fant likevel en vei inn, kommenterte Canucks-målvakt Ryan Miller.

Sluttspillplass

Canucks tok ledelsen i egen storstue tolv minutter ut i kampen ved Henrik Sedin. Danske Mikkel Bødker utlignet for Avalanche drøyt minuttet senere.

Etter en målløs andre periode, scoret Bødker kun et halvt minutt ut i den siste perioden. Fem minutter senere la Martinsen på til 3-1, som også ble sluttresultatet.

Avalanche kjemper en knallhard kamp om den siste sluttspillplassen i vest. For øyeblikket ligger de ett poeng foran Minnesota Wild, men Martinsens lag har spilt én kamp mer enn tabellnaboen.

– Dette var en enormt viktig kamp for oss. Hvert poeng teller nå. Vi trengte virkelig de to poengene. Vi spilte 60 solide minutter, oppsummerte Martinsen.

Avalanche har elleve kamper igjen av grunnspillet.

Rangers-seier

I Anaheim sikret New York Rangers og Mats Zuccarello en sterk 2-1-seier borte mot Ducks. Nordmannen noterte seg ikke for målpoeng, men var spilleren med tredje mest istid.

Kevin Klein scoret begge målene for Rangers, mens Jamie McGinn scoret Anaheims mål.

Rangers ligger trygt plassert på sluttspillplass i øst. (©NTB)

Les mer om

 1. Ishockey

Relevante artikler

 1. SPORT

  Zuccarello markerte seg i Rangers-seier

 2. SPORT

  Zucca med målgivende i Rangers-seier

 3. SPORT

  Zuccas Rangers snudde og vant: - Deilig å få en sånn møkkaseier

 4. SPORT

  Zuccarello-assist bidro til Rangers-seier

 5. SPORT

  Zucca scoret da Rangers stjal alle poengene: - En ufortjent seier

 6. SPORT

  Viktig Zuccarello-mål i natt