Sport

Dette er Oilers-spillernes verste Jordal-minner

— Måtte reise hjem med hockeyutstyret på

Oilers legger slagplanen foran bortekampene hele hockey-Norge frykter.
  • Lars Fisketjøn

Det er ikke mange norske hockeylag som har kommet fra Jordal Amfi uten negative opplevelser. Oilers-spillerne er ikke noe unntak. Den verste opplevelsen fikk nok Christian Dahl-Andersen da han spilte i Frisk Asker i 2001. — Vi tapte 1-9 for Vålerenga i serieåpningen det året. Da hadde vi egentlig et veldig bra lag, og vant sluttspillet det året. Jeg husker jeg scoret trøstemålet vårt, men det hjalp veldig lite, sier Dahl-Andersen til Aftenbladet.

Frisks trener den gang var Serge Boisvert, faren til Dahl-Andersens nåværende lagkamerat i Oilers, Erik Boisvert. Den kanadiske sjefen var nådeløs mot sine spillere.

- Vi fikk ikke ta av utstyret, og kjørte med fullt utstyr tilbake til Asker. Der ble vi beordret rett i Askerhallen og én time skøytetrening. I tillegg måtte alle sitte i boksen, og så måtte én og én gå ut og fortelle hvor de andre hvor dårlige vi hadde vært, sier Dahl-Andersen.

Kastet spaken i vantet

Ruben Smith har besøkt Jordal Amfi med både Storhamar, Rosenborg og Oilers. Den verste kampen kom med dagens lag i det første bortemøtet med Vålerenga sesongen 2011/2012. — På forhånd var vi veldig bestemte på å ta knekken på Jordal-spøkelset. I stedet fikk vi tre kjappe mål imot før det var spilt 10 minutter. Da falt korthuset sammen, sier Smith.

Personlig ble det også en svart kveld for Oilers-keeperen.

- Mot slutten av kampen rotet jeg bort pucken bak mål, og ga bort en scoring til Vålerenga. Da ble jeg så sur at jeg kastet spaken i vantet. Det var slutten på den kampen for min del, sier Smith.

I stedet kom Henrik Holm inn og spilte de siste snaue seks minuttene. Til tross for at det sto 6-2 på tavlen fikk Holm kun ett skudd på seg, og det reddet han.

Stortapet i 2010

I sluttspillet har Oilers tatt noen avgjørende seirer på Jordal, blant annet med Martin Strandfeldt i sentral rolle, men også svensken har vært gjennom noen sviende nederlag i Oslo.

— Gjennom årene har det blitt en del vonde opplevelser fra Jordal, men mange av de har kommet i serien, og da betyr det ikke så mye. Det er sluttspillkampene man husker, sier Strandfeldt.

Finaleserien i 2010 endte veldig godt både for Strandfeldt og Oilers, men den ene av de tre finalekampene på Jordal som har brent seg inn i svenskens minne.

— Kamp tre i finaleserien i 2010 var tøff. Da sto det 1-1 i kamper, og vi hadde tapt etter spilleforlengelse i første kamp på Jordal. Vi kom tilbake til den tredje finalen med en god følelse, men tapte med fem mål. Det var en tøff trøkk å få i trynet, sier Strandfeldt.

- Alle tap svir like mye

Oilers-trener Petter Thoresen har mange gode Jordal-opplevelser som Vålerenga-spiller i seks sesonger og trener i fire, men han har også mange negative erfaringer fra tiden i Storhamar og Stavanger Oilers.

— Det er mange vonde minner også, men jeg kan ikke plukke ut en spesiell kamp. I mange år har vi både med Storhamar og Oilers vært tamme, og jeg som trener har vært skikkelig lei meg for at vi ikke byr Vålerenga på skikkelig kamp, sier Petter Thoresen.

Heller ikke Tommy Kristiansen har noen opplevelser som skiller seg ekstra ut.

— Det er ingen tap som har vært verre enn andre. Det å tape på Jordal er ille nok i seg selv. Jeg tror faktisk jeg har vunnet der oftere enn jeg har tapt, men jeg har opplevd hvor surt det er å tape også, sier Oilers-løperen.

Les også

  1. – Seriegull er den største prestasjonen

  2. Rekdal: - Regner med gullet blir værende i Oslo

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Vålerenga hockey