I fjor tok han gull - nå er Lundanes tatt ut til VM på hjemmebane

Regjerende verdensmestere Olav Lundanes og Eskil Kinneberg fronter Norges tropp til VM i orientering i Østfold i august.

Olav Lundanes er ikke overraskende med i Norges tropp til orienterings-VM i Østfold i august. Her smiler han for VM-gull på langdistansen i Strömstad i 2016.

Lundanes og Kinneberg tok VM-gull på henholdsvis lang- og mellomdistansen i Latvia i fjor. Halden-løper Lundanes skal delta på begge enkeltdistansene og stafetten, mens Kinneberg holder seg til mellomdistansen.

Paul Sirum og Magne Dæhli skal også delta på mellomdistansen. Dæhli får også tillit på langdistansen sammen med Kasper Fosser, Jon Aukrust Osmoen og nevnte Lundanes.

Andrine Benjaminsen og Kamilla Olaussen deltar på både lang- og mellomdistansen. Den siste plassen går til Marianne Andersen på langdistansen og Anne M. Hausken Nordberg på mellomdistansen.

– Det norske laget skal alltid være med og prege mesterskapene, og det innebærer at vi skal kjempe om medaljene på alle distanser under dette VM i Norge, sier landslagssjef Jørgen Rostrup i en pressemelding.

Lundanes, Dæhli og Gaute Hallan Steiwer skal også løpe stafett. Benjaminsen, Olaussen og Nordberg utgjør det kvinnelige stafettlaget.

Mesterskapet arrangeres mellom 13.- og 17. august i Varteig og Spydeberg. I tillegg til VM-gullene til Lundanes og Kinneberg, tok Norges herrelag stafettgull i forrige mesterskap.