Hovland med i tetkampen på PGA-touren

Med seks slag under par storspilte Viktor Hovland i tredje runde under PGA-turneringen i Greensboro. 21-åringen ligger på femteplass før søndagens finale.

Viktor Hovland leverte en ny praktrunde på seks slag under par i PGA-turneringen i North Carolina lørdag.

Viktor Hovlands seks slag under par, og 64 totalt, på den tredje runden i PGA-turneringen i Greensboro sendte ham opp i tetkampen foran søndagens finale. Sørkoreanske Byeong Hun An har ledet hele turneringen, men greide bare å gjennomføre lørdagens runde på 66 slag, to mer enn det unge talentet fra Norge.

Mellom Hovland og førsteplassen ligger tre amerikanere: Webb Simpson, Brice Garnett og Ryan Armour.

Bare tre slag skilte Hovland fra førsteplassen lørdag. Skulle han greie annenplassen i turneringen vil han sikre seg fulle rettigheter på neste års PGA-tour.

Les også

Golfkometer kan gjøre slutt på norsk nedgangstid: – Mange føler seg inspirert

Storspilte

Etter to 66-runder lå Hovland på 18.-plass foran den tredje runden lørdag. Han startet dagen med birdie på hull en og to. Så ble det par på de to neste hullene, men så fulgte birdie på birdie på hull fem, seks og sju.

På vei hjem i klubbhuset startet han med tre strake par. Spesielt på hull nummer elleve viste han hva som bor i det norske golftalentet.

Fra greenkanten og vel seks-sju meter til hullet satte han sin par. Eurosports kommentator Henrik Bjørnstad, som var hittil eneste nordmann som har ledet en PGA-turnering, lot seg imponere.

– Jeg forsøkte å ta den (ballen) rolig over greenkanten og heldigvis gikk den inn, sa Hovland til PGA-tourens intervjuer.

Intervjueren lurte også på hvordan nordmannen har klart å bli så sterk mentalt.

– Jeg har vært tålmodig. Man må bare klare å ta vare på de gode opplevelsene. Jeg følte at jeg kunne gjøre birdie på hvert eneste hull. Det er slike ting man må utnytte og minimalisere feilene, forklarte 21-åringen.

De fleste golfekspertene som har fulgt nordmannen siden han slo igjennom under Masters i april som amatør, mener at det er på høy tid at han sikrer seg PGA-kortet for neste sesong.

Les også

Den norske stavkometen rasende på dommerne da mesterskapsrekorden røk: – Dere kan jo ikke reglene

Må fortjene det

– Det er aldri noens tid. Man må gå ut og fortjene det. Jeg føler ikke at jeg tapt noe hvis jeg ikke skulle klare det. Jeg har lært så mye på å spille de siste turneringene, sa han.

Hovland fortsatte storspillet og slo til med et flott innspill på det 13. hullet med å legge ballen en meter unna hullet. Det endte med rundens sjette birdie og 14 under par totalt.

Så begynte problemene for den lovende nordmannen. Først måtte han tåle en bogey på det neste hullet slik at igjen var 13 under par. På det lange 15. hullet – et par fem hull – ødela ha muligheten til en birdie med et dårlig innspill som endte i bunkeren.

Misset god mulighet

Han hadde heller ikke marginene på det 17.-hullet. Han satte innspillet kort av hullet, men denne gangen klarte han ikke å sette puten.

Etter et flott utslag på den siste hullet gjorde at han kunne putte for rundens syvende birdie og seks under. Han er 14 slag under par totalt.

Hvis Hovland skulle ende på annenplassen i turneringen vil han sikre seg fulle rettigheter på neste års PGA-tour.

Tidligere i sommer har Kristoffer Ventura klarte å kvalifisere seg til PGA-touren som andre nordmann i historien. Henrik Bjørnstad klarte det i 2006 som førstemann.