Vipers tok sin sjette strake i Champions League

(Kastamonu-Vipers 24–35) Vipers tok sin sjette strake seier i Champions League - og har gode muligheter til å gå rett til kvartfinalen.

Nora Mørk og Katrine Lunde bidro til storseier for Vipers lørdag kveld.

Etter den sterke 32-28-seieren mot CSKA Moskva sist helg, var bunnlaget Kastamonu motstander lørdag kveld. Ole Gustav Gjekstads damer lekte seg til seier i Tyrkia.

– Györ har det desidert beste mannskapet og kommer til å vinne gruppen, men Vipers kan komme foran Metz, sier Gunnar Pettersen som ekspert på Viaplay.

Vipers har tre kamper igjen i gruppespillet - alle hjemme. Matchen mot Metz ligger an til å bli en ren «finale» om den viktige 2. plassen, som altså gir direkte kvartfinale.

Vipers vant komfortabelt 39-25 over Kastamonu i Kristiansand, og det ble ikke stort vanskeligere på bortebane lørdag.

Les også

Mørk etter VM-gullet: – Glad jeg ikke ga opp

Selv om Vipers hadde en rekke spillere ute med skade eller sykdom, var det aldri noen tvil om hvor seieren ville gå.

– Vipers gjør jobben, sier Gunnar Pettersen på direkten.

Stillingen ved pause var 18–12 til Vipers, og vertene klarte ikke å komme nærmere i 2. omgang.

Les også

Skremte svenskene: Vipers vant sin fjerde strake

Nora Mørk hadde trøbbel med å treffe på skuddene sine, men til gjengjeld serverte hun medspillerne målgivende pasninger på løpende bånd. Ana Debelic (100 prosent uttelling), Ragnhild Valle Dahl, Sunniva Næss Andersen og Tuva Høve var scoringshungrige og satte inn henholdsvis sju, seks, seks og fem mål. Samtlige Vipers-spillere kom på scoringslisten.

– Dette er en vel en av de svakere kampene til Vipers, men de har hatt en god tendens til å vokse med oppgavene denne sesongen og vært gode mot de beste, sier Gunnar Pettersen som ekspertkommentator.

Vipers er regjerende mester, men mistet mange av de etablerte spillerne før denne sesongen. Sørlendingene hadde en tung start med tre tap på de fem første kampene. Ole Gustav Gjekstad har imidlertid klart å snu trenden - og nå står de altså med seks strake seirer i turneringen.