Hauger med første Formel 2-seier i Monaco: – Eventyrlig imponerende

Dennis Hauger (19) tok sin første Formel 2-seier og ble den første nordmannen til å vinne et race i Monaco under lørdagens sprintløp.

19-åringen fikk en drømmestart på løpet da han fra nest beste startspor kom seg fremst i feltet etter at Jake Hughes, som startet fra pole, ikke fikk startet bilen.

Nordmannens lagkamerat, Jehan Daruvala, kom seg også opp på annenplass, og dermed var det dobbel Prema Racing i front.

Hauger kjørte inn til ny beste rundetid gang på gang, og jobbet opp en god luke ned til Daruvala.

På det meste ledet Hauger med over seks sekunder, og kunne dermed kjøre inn til sin første seier i Formel 2. Det er også første gang en nordmann har vunnet et løp i Monaco, uansett motorsport.

– Ja, Ja! Endelig gutter. Dette var skikkelig gøy, ropte Hauger over teamradioen etter at seieren var sikret.

Etter seiersrunden rundt gatene i Monaco var det en smørblid Hauger som stilte opp til intervju:

– Det er som en drøm. Jeg har hatt en tøff sesong så langt, men mange oppturer og nedturer. Som barn har jeg drømt om å være her, så jeg nøt dette ordentlig.

Hauger høstet mye ros av Viaplays kommentatorteam:

– Det er eventyrlig imponerende det han gjør her, kommenterte Henning Isdal.

– Det er veldig fortjent. Han kontrollerte hele løpet, svarte Atle Gulbrandsen.

Med seieren sikret Hauger seg ti nye poeng. 19-åringen lå på 15. plass i Formel 2-mesterskapet før lørdagens sprintløp, og klatret opp til 14. plass etter seieren.

Hauger hadde egentlig 11. beste tid i kvalifiseringen, men da både Liam Lawson og Ayumu Iwasa fikk straffer for sin kjøring under gult flagg, avanserte Hauger til 9. plass i kvalifiseringen, noe som gir nest beste startspor lørdag og niende beste startspor søndag.

Monaco er det løpet i sesongen der startsporet betyr mest, fordi det er så trangt og vanskelig å kjøre forbi i Monte Carlos gater.

– Dette er ikke Rudskogen, det er Monaco, sier manager og Rudskogen-eier Harald Huysman til VG og fortsetter:

– Utrolig at han slår tilbake her etter skuffelsen sist uke. Det perfekte sted å vinne.

Hauger kommer fra en mareritthelg i Barcelona, hvor han kom i mål som 13. bil i hovedløpet – der han også fikk fem sekunders straff etter et sammenstøt med Olli Caldwell helt i starten. Dermed var løpet ødelagt allerede fra første runde.

FEIRING: Dennis Hauger tar en «stage-dive» inn mot teamet. Til venstre for Dennis smiler pappa Tom Erik - og delvis skjult til venstre for ham manager Harald Huysman.

Lørdag ble han nummer 12 i sprintløpet. Men problemene startet egentlig allerede fredag da han bare ble nummer 14 i kvalifiseringen – og dermed hadde en dårlig startposisjon i begge løpene.

Dennis Hauger tok sin første pallplassering i Formel 2 da han ble nummer tre i sprintløpet på Imola.

Aurskog-gutten har vært en del av Red Bull-systemet siden han var 14 år.