Denne kjempen kan stoppe Ruud før kvartfinalen

PARIS (VG) Casper Ruud (23) møter mannen med verdens åttende raskeste serve mandag.

MØTER RUUD: Polske Hubert Hurkacz møter Casper Ruud i French Open mandag. Her med tommelen opp etter at han slo belgiske David Goffin i tre strake sett lørdag.

Polske Hubert Hurkacz (25) slår serven i nesten 250 kilometer i timen. Han er den eneste mannen som ikke har tapt et servegame i French Open i år.

– En god server, det må man absolutt si, sier Casper Ruud til VG.

For første gang i karrieren skal Ruud spille en fjerderundekamp i French Open. Drømmen om kvartfinale lever. Mellom ham og drømmen står 195 centimeter høye Hurkacz. Kampen starter mest sannsynlig i 12–13-tiden mandag.

– Han beveger seg godt for å være så høy, det blir en tøff match, sier Casper Ruud til VG.

Hurkacz server i 243 kilometer i timen. Det gjør ham til spilleren med den åttende hardeste serven.

Den polske 25-åringen er ranket som nummer 12 i verden. Karrieren tok av da han spilte seg til semifinale i Wimbledon i fjor, på veien dit slo han ut legenden Roger Federer og nåværende verdenstoer Daniil Medvedev.

French Open med Casper Ruud vises på Discovery +, samt Eurosport Norge og MAX.

Mens Ruud er grusspesialist, så er Hurkacz hardcourt-spiller. Derfor holder den polske journalisten Wojciech Kruk Pielesiak fra det polske pressebyrået Ruud som favoritt.

Kampen spilles på Court Suzanne-Lenglen, som har plass til 10.000 tilskuere. Det er den nest største banen i Roland Garros-anlegget.

– Fordelen til Hurkacz er at han ikke har noe press. Han er avslappet, han har allerede oppnådd mer enn han trodde her, sier Pielesiak til VG.

Les også

Superstjernen Emma Raducanu: Sparket tre trenere på ni måneder

POLSK JOURNALIST: Wojciech Kruk Pielesiak er på plass i Paris.

Den polske journalisten forteller at Hubert Hurkacz er en introvert type og kjedelig type som snakker lite. Men noe forandret seg ettersom han begynte å vinne på grusen i den enorme Roland Garros-anlegget.

– Han ser glad og avslappet ut, han forteller vitser, sier Pielesiak.

Journalisten forteller at tennis ikke er en stor idrett i Polen selv om de har verdenseneren på kvinnesiden i Iga Swiatek, og Hurkacz er ranket som nummer 12.

– I Polen foretrekker folk skihopping om vinteren, sier Pielesiak og ler.

KAMPKLAR: Casper Ruud spiller i French Open mandag. Her etter seieren over finske Emil Ruusuvuori torsdag.

Ruud har vunnet åtte ATP 250-titler, syv av dem på grus. I fjor vant Hurkacz bare én eneste kamp på grus.

Polakken har vunnet alle sine tre kamper i French Open i tre strake sett. Han har spilt i til sammen drøyt fem timer. Ruud har spilt i over ni timer på sine tre kamper (fire, tre og fem sett).

Den polske journalisten tror likevel French Open-eventyret til landsmannen ender mandag.

– Ruud er mye bedre på grus, sier Pielesiak.