Sport

Mer trøbbel for Hamilton: Kan få ny straff etter kvalifiseringsseieren

Lewis Hamilton (36) vant kvalifiseringen i forkant av lørdagens sprint-løp. Tidligere på dagen ble det klart at han uansett må starte løpet med en straff på fem plasseringer. Etter kvalifiseringen ble det klart at enda en straff kan vente.

MOTELØVE: Lewis Hamilton på vei til fredagens trening i Sao Paulo.
  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Lewis Hamilton var raskest i fredagens kvalifisering på Formel 1-banen i Sao Paulo. Det betyr at han får beste startspor i lørdagens sprintløp - det tredje i sesongen.

VM-lederen Max Verstappen fikk nest beste tid og stiller dermed ved siden av Hamilton i første startrekke.

Etter seieren i kvalifiseringen har Hamiltons bil imidlertid blitt etterforsket for en overtredelse ved bruken av DRS-systemet. Det skal dreie seg om at åpningen på bakvingen var for stor.

Dette kan i verste fall ende med at engelskmannen må starte sprint-løpet fra siste posisjon i feltet, eller fra «pitlane». Juryen har ennå ikke kommet med sin avgjørelse.

Les også

Verstappen økte VM-ledelsen - Hamilton sjanseløs i Mexico

Tidligere fredag ble det kjent at Mercedes igjen har tatt i bruk ny motor i bilen til Hamilton, noe som betyr at han uansett kommer til å få fem plasser dårligere startspor enn det han egentlig skulle hatt i søndagens Grand Prix-løp.

Straffes han også for DRS-overtredelsen, ser Hamiltons muligheter i søndagens løp plutselig en del mørkere ut.

Hamilton ligger allerede 19 poeng bak Max Verstappen i VM-sammendraget, og den regjerende verdensmesteren trenger alle poeng han kan få i kampen med Red Bulls nederlender.

Det er Formel 1s hjemmeside som bekrefter at Hamilton nå må ta fem plassers straff på startplata i São Paulo søndag.

Les også

Tallene som taler for gull til Verstappen

Startrekkefølgen i søndagens løp avgjøres denne gang i lørdagens sprint-løp, men det er altså allerede klart at det blir uten Hamilton både i første og andre rekke.

Hamilton får altså fem plasser dårligere startposisjon enn han normalt sett skulle hatt.

Ryktene har denne uken gått om at Mercedes igjen ville bytte motor på Hamiltons bil - noe som betyr straff ut over «kvoten» på tre motorer per fører. Dette er Hamiltons femte motor denne sesongen.

Les også

Formel 1-sjefen om Verstappen: – Minner om Schumacher

Lewis Hamilton tok 10 plassers straff i starten på Grand Prix-løpet i Tyrkia. Ifølge motorsportsbibelen Autosport blir det nå bare fem plassers straff, fordi det er andre gang han bryter kvoten.

Mercedes har slitt med motorene sine de siste månedene, noe som har gått ut over både Hamiltons teamkollega Valtteri Bottas og motorkundene Aston Martin, McLaren og Williams.

Fire løp gjenstår av Formel 1-sesongen 2021. Max Verstappen har vunnet de to siste løpene. I Mexico sist helg var Lewis Hamilton aldri i nærheten av å true Red Bull-føreren.

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Lewis Hamilton
  3. Max Verstappen
  4. Motorsport