Hyllet Putin i Australian Open - pågrepet

SYDNEY (VG) Australsk politi har pågrepet et antall russiske tennis-fans som viste frem russisk flagg med bilde av president Vladimir Putin.

PUTIN-FANS: Russiske tennisfans hyllet Vladimir Putin utenfor stadion i Melbourne. Det endte med pågripelse for fire av dem. På tribunen var det også serbiske flagg.

Serberen Djokovic knuste russiske Andrey Rublev med settsifrene 6–1, 6–2, 6–4 og tok seg til semifinalen i Australian Open. 35-åringen rangerte etterpå kampen som sin nest beste i Australian Open noen sinne.

Etter kampen ble det scener man ikke ofte forbinder med tennissporten.

Melbourne-politiet pågrep nemlig fire russiske fans for å ha truet sikkerheten. Russiske og belarussiske flagg er ulovlige inne på stadion i den prestisjefylte turneringe.

Det skjedde etter at publikum som hadde meg seg slike flagg i begynnelsen av turneringen bidro til å provosere.

I trappen utenfor stadion valgte noen russere likevel å vise frem et russisk flagg med bilde av president Vladimir Putin, ledereren som valgte å invadere nabolandet Ukraina 24. februar i fjor.

PROVOSERER: Mannen på bildet med åpenbar støtte til den pågående angrepskrigen i Ukraina. Han satt sammen med serbiske fans ifølge The Age.

– Fire personer i publikum viste frem upassende flagg og symboler og truet sikkerhetsvakter, sier en talsperson for arrangøren Tennis Australia, det australske tennisforbundet ifølge Melbourne-avisen The Age.

– Politiet i Victoria (delstaten Melbourne ligger i, journ.anm) grep inn og avhørte dem. Publikums sikkerhet og bekvemmelighet er vår prioritet og vi jobber tett med myndighetene og sikkerhetsansvarlige.

Bilder inne fra stadion viser også en publikummer med en stor Z på T-skjorten, som er en dårlig skjult støtte til den russiske krigføringen i Ukraina.

Russiske og belarussiske flagg var i utgangspunktet lovlig dersom folk brukte dem uten å plage andre.

Siden invasjonen av Ukraina i februar i fjor har tennisspillere fra Russland og Belarus deltatt i turneringer under nøytralt flagg. Det samme gjelder i Australian Open.