Sport

Forfang mener Tromsø kan bli en hopparrangør som verden ikke har sett maken til

Johann Forfang (20) mener Tromsø har alle muligheter til å bli en hoppby i verdensklasse, men byrådet vil satse på småbakker.

SPEKTAKULÆRT: Dette bildet er tatt av Grønnåsen i romjula. Innfelt: Johann Forfang.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

GRØNNÅSEN: – Med et godt helårsanlegg kunne det vært arrangert hopprenn under nordlys om vinteren og under midnattssol på sommeren, sier Forfang.

På Facebook har han lagt ut et bilde av hoppanlegget tatt av Tromsø-fotograf Kjetil Robertsen.

– Jeg har reist rundt på verdenscup i halvannen sesong, og COC før det, og det finnes ikke noe lignende andre steder. Det er ingen som kan måle seg med hoppanlegget midt på Tromsøya, med fjell og hav rundt, sier Forfang, som i en alder av 20 år er Tromsøs beste idrettsutøver gjennom tidende.

Store arrangement

Siden det foreløpig kun er planer om å oppgradere fra K70 til K90 i Grønnåsen, vil Tromsø neppe kunne søke om VM i Nordiske grener.

Til det trengs en K120-bakke.

– Men man kunne arrangert junior-VM, hopp og kombinert verdenscup, sier Forfang.

Han mener det ville gitt Tromsø unik reklame.

– Og husk at hopp er verdens største kommersielle vinteridrettsprodukt, sier Forfang.

Han tenker ikke bare idrett heller:

– Jeg ser for meg musikkfestivaler og i «gryte» med et tribuneanlegg, for man må grave seg en del ned for å få til en større bakke. Og skal det bli mer lønnsomt bør det kunne brukes til flere forskjellige ting. sier Forfang.

Drømmen om Grønnåsen har han hatt en god stund. Han selv måtte flytte til Trondheim for å satse, men en oppgradering i Grønnåsen vil gjøre at nordnorske talenter kan satser herfra.

– Et samarbeid med idrettslinja i Tromsdalen ville gjort det mulig for unge hoppere i Nord-Norge å satse fra Tromsø, fastslår Forfang, som nylig ble nummer seks sammenlagt i Hoppuka.

– Veldig kult

Idrettsbyråd Brage Larsen Sollund (Ap) synes bildet fra Grønnåsen er «veldig kult».

– Alle vet at Tromsø er den fineste byen. Det trenger vi ikke å diskutere. Alle typer arrangement blir bra her, sier Sollund med et smil.

– Jeg liker Forfangs visjonære innstilling, Det er spenstige tanker, legger han til.

Men på kort sikt vil kommunen satse på småbakker.

– Vårt fokus er på barn og unge. Vi vil derfor lage to nye småbakker for ungene på K5— og K10-bakker på Charlottenlund og vil se hva vi kan gjøre for å bedre det eksisterende anlegget i Grønnåsen. Dette for å sikre god rekruttering, sier Sollund, som ikke legger skjul på at han frykter en kostnadssprekk i Grønnåsen og viser til at Holmenkollen-anlegget ble langt dyrere enn antatt.

Så gjenstår det å se om kommunen og/eller private vil investere i Grønnåsen.

Les mer om

  1. Hopp