Froome: - Mer sulten på Tour-suksess enn noensinne

Lørdag starter Tour de France. Og Chris Froome sin kamp for å ta tilbake Tour-tronen.

KLAR: Team Sky-stjernen Chris Froome er offensiv før starten på årets Tour de France. Lørdag starter rittet i Nederland.

Lørdag tråkkes årets Tour de France i gang i nederlandske Utrecht. Ballet åpner med en 13,8 kilometer lang tempoetappe, før sirkuset etter hvert brekker seg sørvestover og inn i Frankrike.

På start står en mildt sagt revansjesugen Team Sky-kaptein Chris Froome.

Veltet ut av 2014-Touren

Han smadret konkurrentene i 2013, og kom til Touren i fjor som regjerende mester og den store stjernen. Men 69 kilometer før mål på den 5. etappen i Arenberg, var det slutt for 30-åringen.

På våte og såpeglatte veier, med borsteinspartier som så ut som skogsveier, dundret Froome i bakken og måtte bryte.

— Der og da startet forberedelsene mine til årets Tour de France, helt klart, sier Froome til Sky Sports.

Godt lag - gode klatrere

Mandag ble det britiske sykkellagets tropp til årets Tour offentliggjort. Froome får med seg et sterkt lag bestående av Richie Porte, Geraint Thomas, Peter Kennaugh, Ian Stannard, Luke Rowe, Nicolas Roche, Leopold König og Wout Poels. Målet er klart: å vinne.

— Fjorårets skuffelse er årets motivasjon for laget. Jeg har hatt et brennende ønske, helt siden jeg krasjet ut av Touren i fjor, om å komme tilbake i best mulig form, sier Froome i en pressemelding.

— Jeg er klar, og jeg er heldig som har et så godt lag rundt meg. Vi teller ned og kan nesten ikke vente med å komme i gang, sier sykkelstjernen.

Sikker på at fjellene vil avgjøre

Han har brukt mye tid på temposykkelen for å stå best mulig rustet allerede på åpningsetappen. For med "de fire store" til start, kommer hvert eneste sekund tilå telle, helt fra 1. etappe. I tillegg til Chris Froome stiller nemlig også fjorårsvinner Vincenzo Nibali (30), tidligere Tour-vinner Alberto Contador (32) og Nairo Quintana (25) til start.

Her er årets Tour-løype.

I tillegg har han ladet opp med turer rundt Monaco hvor han bor. — Det blir garantert et tøft oppgjør. Også med tanke på at de to tempoetappene er såpass korte i år. Men dette kommer til å handle om fjellene og hvem som har de beste beina i fjellene. Det blir helt avgjørende å komme seg gjennom de ni første etappene. Der er først etter de ni første at Touren starter, sier Froome til Sky Sports.

Boasson Hagen i mestertrøyen

Første dag i fjellene kommer 14. juli, dagen etter første hviledag. Derfra og ut kommer kanonene til å hamre løs på hverandre før det hele avsluttes i Paris 26. juli.

— Det blir ikke lett å vinne, men jeg kjenner meg klar. Jeg er mer sulten enn noen gang. Jeg har alt å kjøre for. Inngangen til Tpouren har vært mye mer avslappet i år. Jeg har ikke det samme presset på meg som tidligere og jeg er ikke regjerende mester, sier Team Sky-stjernen.

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff blir de to norske innslagene i årets Tour de France. Etter å ha spurtet inn til seier på NM-fellesstarten søndag, kjører Boasson Hagen i den norske mestertrøyen.