Sport

Nå smiler Loikas igjen

Spiller sin første kamp etter NM-gullet.

Oilers finske center Juha-Pekka Loikas gleder seg til å spille kamp igjen. Her jubler han etter scoring mot Lørenskog.
  • Lars Fisketjøn

Mens lagkameratene dro til Slovenia og Sveits kjedet Juha-Pekka Loikas seg alene i Stavanger. I kveld er han endelig tilbake på isen igjen. Vi følger BIK Karlskoga – Oilers direkte fra klokken 18.00. Etter at forrige sesongs NM-gull var sikret, og feiringen var over, gikk Juha-Pekka Loikas til legen for å ta MR av overarmen. Undersøkelsen viste at finnen hadde strekk i leddbånd rundt biceps-muskelen, og han ble operert 15. juni. To uker etter operasjonen begynte han med sykling, og etter istreninger alene, trening med juniorene og med 1. divisjonslaget Viking, kunne han endelig trene sammen med lagkameratene denne uken.

— Det har vært ekstremt kjedelig den siste måneden. Laget reiste på turneringer i Bled og Sveits, mens jeg var igjen hjemme og skøytet alene. Det er aldri kjekt å gå skadet, sier Loikas.

Da Oilers møtte Rögle onsdag sto finnen over, men til kveldens kamp mot BIK Karlskoga er han klar.

- Jeg gleder meg veldig. Nå går jeg rett inn mellom Martin Strandfeldt og Christian Dahl-Andersen som jeg pleier. Det er perfekt, sier Loikas.

Kveldens svenske motstander, BIK Karlskoga, ble nummer fire i Allsvenskan i fjor, og spilte kvalifisering om opprykk til Elitserien, men endte sist i gruppen på seks lag som kjempet om opprykk. Laget antas å være svakere enn Rögle, som Oilers slo 4-3 etter spilleforlengelse. Martin Strandfeldt, spilte for BIK Karlskoga i Allsvenskan sesongen 2005/2006, og gjorde da 29 poeng på 42 seriekamper. Etter den sesongen ble han hentet til Stavanger. Årets Karlskoga-lag har den norske landslagsspilleren Niklas Roest, tidligere Sparta, i troppen. Klubbsjefen, Torsten Yngveson, spilte selv 15 kamper for Oilers før han la opp som spiller i 2007/2008-sesongen.

Følg kampen live her fra klokken 18.00:

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers