Sport

- Dette er det villeste!

<br></br><br></br><p>Stolt. Glad. Rørt. Lettet. Og helt tom. Slik føles det å vinne verdenscupen.</p>

BardalSjampanje
  • Ole Kristian Sagbakken
bardakule2
bardal

Gregor Schlierenzauer la litt press på Anders Bardal i verdenscupfinalen søndag, men Bardal endte på 23. plass etter første omgang og er dermed sikret det ene poenget han trengte for å vinne sammenlagtcupen.

  • DEL DINE GRATULASJONER I DEBATTFELTET!

– Det største jeg har vært med på var å bli pappa for første gang. Det nest største jeg får vært med på blir å bli pappa for andre gang (om kort tid). Men denne dagen... Den er den klart største jeg har opplevd i hoppbakken.

— Og den villeste, sier Anders Bardal til adressa.no

  • Se seiersintervju med Bardal i videoen øverst i saken.

Med den store glasskula i hånda, den gule trøya på overkroppen og et par ski med "Anders Bardal. World cup winner" ved siden av seg forsøker 29-åringen å beskrive hvordan han har det til et samlet norsk pressekorps.

Aller mest tom

Det blir en lang remse adjektiver.

– Jeg var stolt da jeg sto øverst på pallen. Og glad, selvfølgelig. Jeg ble rørt da jeg så Alexander Stöckl komme mot meg i bakken, og er veldig lettet over at det gikk bra.

– I pausen var jeg også litt forbannet og frustrert over at jeg hadde hoppet så dårlig, og ønsket å revansjere meg. Men da 2. omgang ble avlyst, følte jeg meg aller mest tom. Det har vært en lang sesong, med sinnsykt med spenning i kroppen min de siste ukene. Jeg har prøvd å stenge ting ute, men det har ikke vært så lett. Det har nok preget hoppingen, også, sier Bardal.

Med 23. plassen, og Gregor Schlierenzauers fjerdeplass, spilte det ingen rolle at det kun ble én omgang i Planica søndag. Bardal vant klart sammenlagt, og er dermed historisk. Nå står Steinkjer-hopperen på samme liste som Vegard Opaas (1987) og Espen Bredesen (1994).

(saken fortsetter)

AKING: Anders Bardal akte ned unnarennet etter at seieren var klar. FOTO: Scanpix

— Han har ikke verdenscupen

Og som han sa det etter at han fikk den store krystallkula av ingen ringere enn Bjørn Wirkola:

- Jeg kjenner Bjørn fra før, og for meg er han den største hopperen vi har hatt. Men kjenner jeg ham rett, vart han sikkert skuffet over det dårlige hoppet mitt. Men det driter jeg i. Han har ikke vunnet verdenscupen sammenlagt, smiler Bardal.

Bardal sto over prøveomgangen fordi han følte seg sliten og ville spare kruttet. Det ble bare 177 meter i storbakken, men etterpå var han sentrum for begivenhetene. Skliende på rumpa ned unnarennet startet gratulasjonsrunden, som endte med den store krsytallkula øverst på seierspallen nede på sletta.

Etterpå ville alle ha en bit av ham, og den sindige nord-trønderen har aldri smilt på så mange supporterbilder eller skrevet så mange autografer, som nettopp i dag.

– Det er det jeg mener med det villeste jeg har opplevd. Det var fullstendig kaos. Men artig, sier han.

Ett år av gangen

I kveld skal 29-åringen feire, før han drar hjem i morgen. Tirsdag hopper han KM i Sprova, mens det er usikkert om det blir NM-tur på grunn av barnefødsel. Framtida er imidlertid bestemt. Han tar minst ett år til, og om motivasjonen er der blir det OL-tur til Sotsji i 2014. — Akkurat i kveld tenker jeg ikke noe på det. I kveld skal jeg nyte dette. Så får vi begynne å se framover i morgen, smiler Bardal.

Koch vant

Speakeren i Planica gratulerte Bardal med sammenlagtseieren etter første omgang, og de norske hopperne som ikke deltar søndag, hadde på seg gulluer.

Østerrikeren Schlierenzauer ble nummer fire takket være et hopp på 209,5 meter. Han ledet lenge, men landsmannen Martin Koch tok en overlegen ledelse med et hopp på 222,5 meter. Også Simon Ammann og Robert Kranjec er foran Schlierenzauer.

Koch vant rennet 16,6 poeng foran Ammann, 18,7 foran Kranjec og 25,3 foran Schlierenzauer.

Bjørn Einar Romøren er beste nordmann på 9.-plass etter et hopp på 213 meter. Anders Fannemel er nummer 10 og Rune Velta 30.

Les også

  1. - Det kjentes deilig å vise at legene tok feil

  2. Bardal tildelt Olavsstatuetten

  3. Kowalczyk legger opp etter Sotsji-OL

  4. - Bardal, Bardal, Bardal, Bardal, Bardal

  5. Pallplass for Dyrhaug - fikk hilse på kongen

  6. Bjørgen: - Skjønte det gikk min vei

Les mer om

  1. Hopp