Sport

Ndures trener mente politiet var snakket rundt av ekssamboeren

Jaysuma Saidy Ndures trener gjennom 13 år sier han ikke kan tro at norgesmesteren skal ha utøvd vold mot den tidligere samboeren.

Jays Ndure er tiltalt for vold.

Jaysuma Saidy Ndures trener gjennom 13 år sier han ikke kan tro at norgesmesteren skal ha utøvd vold mot den tidligere samboeren.

Trener Olav Magne Tveitå fortalte i Nedre Romerike tingrett torsdag at han ble kjent med Ndures kjæreste under et treningsopphold i USA i mars 2014. Etter at «Jays» Ndure havnet på glattcelle 8. november og siktet for familievold, fikk Tveitå først tak i kjæresten som var kommet hjem fra sykehuset.

– Jeg husker inntrykket jeg satt igjen med var at hun var blitt skikkelig banka og i den sammenheng fikk hun min største sympati. Jeg fikk inntrykk av at Jays hadde fått blackout eller noe og blitt helt krakilsk, sa Tveitå i retten.

– Overveiende sannsynlig

I etterkant skiftet treneren mening. Han var i avhør hos politiet noen dager senere og fikk der opplyst at Ndure var mistenkt for å ha brukt vold mot kjæresten, men fikk beskjed om ikke å si det til idrettsutøveren. Med sin kjennskap til Ndure og hans holdning til kvinner, tviler han at 32-åringen kan ha begått volden han nå er tiltalt for.

– Det virket på meg som om du hadde kjøpt hennes historie på samme måte som jeg hadde kjøpt hennes historie i en telefonsamtale like etter dette skjedde, sa Tveitå. Han henvendte seg direkte til hovedetterforsker Karoline Dieseth som vitnet i saken onsdag og som siden har fulgt rettssaken ved siden av aktor.

– Det er overveiende sannsynlig at dette ikke har skjedd, la treneren til.

Skrik

Tidligere i vitneforklaringen fortalte Tveitå at han først var blitt kjent med samboeren under et treningsopphold Ndure hadde i USA i mars. Da var den 23 år gamle modellen med. De bodde alle i samme hus. Inntrykket treneren fikk av forholdet mellom utøveren og kvinnen, var at hun var den klart aggressive. Han tenkte derfor at hun kanskje kjedet veldig under oppholdet. En natt våknet han til et kraftig skrik som han omtalte som «av en annen verden».

– Det var noe forferdelig skriking. Ikke at jeg har hørt så mye skriking, men at det skulle komme fra den vevre jenta. Etter hvert kjeftet han kraftig tilbake. Jeg vet ikke hvor lenge dette varte, det kan ha vært en halv time, sa Tveitå.

Dagen etter virket alt som normalt mellom dem igjen. Treneren mente Ndure var i et forhold som åpenbart ikke var bra for ham, men ville ikke blandet seg inn i privatlivet hans.

Les også

  1. Ndure i retten: - Jeg har ikke rørt henne én gang

  2. Politivitne: Ndures samboer virket panisk og redd

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jaysuma Saidy Ndure