Tertnes-treneren venter til våren før han bestemmer seg

Tore Johannessen er lovet tidenes satsing i Tertnes. Men suksesstreneren vil ha noe mer håndfast å forholde seg før han eventuelt forlenger.

I TENKEBOKSEN. Tore Johannessen får ganske sikkert med seg Maren Roll Lied (til høyre) om han velger å fortsette som Tertnes-trener. Men 48-åringen trenger flere svar før han bestemmer seg angående neste sesong. Foto: Ørjan Deisz
  • Trond Sandvik

— Nå må det ikke skapes et inntrykk av at jeg tviler på hva som er i emning. Det er nemlig stor forskjell på engasjementet og tankesettet i Tertnes i dag kontra to-tre år tilbake i tid. Men jeg vil ikke bestemme meg for om jeg selv fortsetter før nødvendige samtaler er unnagjort – og en del avklaringer er kommet på bordet.

- Viktig å beholde dagens spillerstall

Med avklaringer mener Johannessen blant annet spillerstallen. De fleste kontrakter løper ut ved sesongslutt, 48-åringen vil vite hvem han har med seg videre før han tar en avgjørelse på egne vegne. At Stine Skogrand trolig setter kursen utenlands neste sesong, det svir. Selv for en trener som har et åpenbart talent for å skape eliteseriespillere ut av unge, uerfarne håndballjenter i sitt nærmiljø.

— Ja. Forsvinner Stine er det en betydelig svekkelse, medgir Åsane-karen.

- Må da ha hele spillergruppen på plass før du eventuelt skriver under på en ny avtale?

— Ikke nødvendigvis. Men det er viktig å beholde dagens mannskap derfor vår største profil forsvinner. Så mye kan jeg si.

Les også

– Jeg fikk det glatte lag av en pappa som mente at ungene mine ikke kunne gå på ski

Da Tertnes’ styreleder Fred Solberg i oktober i fjor presenterte de meget svulstige planene for blåtrøyene når det gjelder årene fremover, kom sponsorekspert Jacob Lund kjapt på banen og kalte bergensernes ambisjoner «som å tro på julenissen». Trener Johannessen hiver seg ikke på den samme ordlyden, han roser heller klubben for å være offensiv. Men samtidig påpeker han:

— Klubben må vise handling i satsingen som er antydet før jeg selv lander på et standpunkt.

- Har du startet samtaler med klubbledelsen?

— Nei. Vi har ikke snakket sammen ennå. Og gjør det neppe før om noen uker. Fordi kampprogrammet vårt er så tett nå fremover. All konsentrasjon og oppmerksomhet må vies kampene som kommer på løpende bånd – iallfall ut januar.

Les også

Norges keeper frustrerte franske verdensmestere

Møter Odense søndag

Og første utfordring kommer allerede søndag ettermiddag – på hjemmebane. HC Odense er da på plass i Bergen for å spille åttedelsfinale i EHF-cupen mot laget som i øyeblikket topper den norske ligaen. Danskene har den tidligere Storhamar-skytteren Maja Jakobsen, nederlandske Pearl van der Wissel-Nielsen og svenske Maria Adler som sine største profiler, men sliter på nedre halvdel i den danske eliteserien.

— Mye på grunn av skader. Nå tror jeg alle er tilbake, og vi skal ikke la oss lure av tabellplasseringen deres, advarer Tore Johannessen.

— Men muligheten for avansement er der. Absolutt.

- Kan det gå hele veien til finale for Tertnes?

— Det ville i så fall overraske veldig mange av oss. Meg inkludert.

Skulle Stine Skogrand og hennes lagvenninner avansere til kvartfinalene, kan de risikere reise til både Russland og Romania de neste rundene. Det koster penger. Mye penger. Men daglig leder Marit Brox understreker at klubben har likviditetene i orden, selv om årsregnskapet for 2015 ender i minus.

— Reiseutgifter skal ikke være noe problem, forsikrer Brox.