Sport

Landslagsspillerne skuffet over VM-trekningen: - Verste vi kunne få

Norge skal spille mot Slovenia i VM-kvalifiseringen.

Ole Erevik er ikke spesielt glad for at det er Slovenia som venter i VM-kvalifiseringen. Her fra bronsefinalen mot Kroatia.
  • Christian Skare Stendal

KRAKOW (Aftenbladet/Adresseavisen): Tapet mot Kroatia i bronsefinalen i EM gjør at Norge ikke er direktekvalifisert til VM i Frankrike neste år. Søndag ble kvalifiseringen til mesterskapet trukket i Krakow og Norge ble trukket mot Slovenia.

Den nyhet ble ikke veldig godt mottatt i den norske landslagsleiren.

— Sammen med Serbia var Slovenia det verste laget vi kunne få. Vi har gjort vårt beste mesterskap i historien, men får en av de vanskeligste trekningene vi har hatt på lang tid, sier Ole Erevik.

Norge har bommet i VM-kvalifisering to ganger på rad og ikke spilt verdensmesterskapet siden 2011 (Sverige). Heller ikke Harald Reikind synes Slovenia er noen drømmemotstander.

— Vi blir vel ikke belønnet så veldig for innsatsen i EM når vi må møte Slovenia. De har et godt lag med masse bra spillere. Dette var ikke helt som håpet og vi kunne trukket enklere lag. Vi har uansett vist at vi kan slå alle land, sier Reikind.

Les også

Norges stjernespiller avslører: Har spilt med brukket hånd

— Kan vinne mot alle

EM i Polen er Sander Sagosens andre mesterskap for Norge. Mens han fikk lite spilletid i EM for to år siden, har han i dette mesterskapet vært Norges beste spiller. 20-åringen satser alt på at Norge klarer å kvalifisere seg til VM, selv om kvalifiseringen blir tøff.

— Det blir tøft og det var overraskende at vi trakk Slovenia. Vi fikk kanskje den verste trekningen. Men sånn er det. Vi har vist at vi kan hamle opp med alle, og at vi kan tape for alle. Nå skal vi først nullstille og suge på at vi har gjort et bra mesterskap, sier Sagosen.

Landslagssjef Christian Berge tok ikke trekningen like tungt.

— Jeg har rett og slett ikke rukket å tenke noe på det, sier Berge.

I april skal Norge spille kvalifisering til OL i Rio de Janeiro. Norges herrelandslag i håndball har bare en gang tidligere deltatt i OL. Det var i München i 1972.

Les også

  1. Berge spår mer mesterskapsmoro for Norge

  2. Situasjonen som fikk den norske benken til å rase: - Det er filming

  3. Sagosen ble Norges beste med brudd i hånda

  4. Medaljedrømmen brast for Norge: - Nå er det så utrolig kjipt

Les mer om

  1. Håndball
  2. Herrelandslaget håndball