Sport

Kjæresteparet måtte til OL for å treffes: – Vi har vært sammen i fire år, men dette er første gang han ser meg konkurrere

De har begge deltatt i OL i Pyeongchang.

Begge er ferdig med OL, og drar hver til sitt. Alexander Bonsaksen til Tyskland, Silje Norendal hjem på en ukes ferie.
  • Mette Bugge
    Mette Bugge
    Journalist

PYEONGCHANG: Snøbrettkjører Silje Norendal og ishockeyspiller Alexander Bonsaksen er kjærester, og har begge deltatt i OL.

– Vi har vært sammen i over fire år, men i OL er det er første gang han ser meg konkurrere, sier Norendal.

Hun endte på 6.-plass i finalen i Big Air, skulle gjerne hatt medalje, men opplevde at nivået frem til de beste er stort. Østerrikske Anna Gasser (26) vant gullet fortjent.

Bonsaksen, som har levert med ishockeygjengen, kunne ta imot en kjæreste som var passe fornøyd, men som irriterte seg aller mest på at hun ikke fikk bedre uttelling i slopestyle. Der endte hun på 4.-plass, og det var ugunstige vindforhold som ødela mye.

Han tok henne i hånden mellom første og andre run, og koste seg i solskinnet nedenfor det store hoppet.

Les også

Sjefen om hockey-kritikken: – De får skrive brev til IOC

Likte støtten og omtanken

– Det betydde mye at han var her. Jeg har jo også sett ham i aksjon i OL, sier hun om proffspilleren som til daglig holder til i Tyskland.
Bonsaksen, som ble matchvinner da Norge vant 2–1 over Slovenia for deretter å ta seg til kvartfinalen der det ble ett mål, men tap for OAR, sier:

– Det var morsomt å se henne, og det var jo bare andre gangen “live”.

– Det er en sjeldenhet at begge i et par kommer seg til OL. Hvordan oppleves det?

– Vi er heldige sånn sett. Kanskje tenker vi ikke så mye på det nå, men når vi blir gamle og sitter hjemme i sofaen og mimrer, så tror jeg vi setter enda mer pris på det, sier Bonsaksen.

Silje Norendal hadde ikke tricks som holdt til det høyeste nivået. Fra OL fikk hun med seg sjetteplass i Big Air og 4. plass i slopestyle.

Satser videre

31-åringen forteller at han kommer til å satse videre med sin idrett.

– Det er det ingen tvil om. Silje har sagt at hun ikke kommer til å satse mot neste OL, men det er lett å si nå. Hvis hun fortsetter som hun har gjort, ser jeg ikke bort fra det. Det har litt med at det vi gjør er det morsomste vi vet.

Bonsaksen drar så vidt hjemom og nesten direkte til Tysland. Første seriekamp er 28. februar. Neste oppgjør for landslaget er VM i Danmark i mai.

Les også

Bergrem sikret finaleplassen: Da holdt han et løfte til kompisene

Hyggelig å få besøk av kjæresten under Big Air-konkurransen. Alexander Bonsaksenville gjerne se Silje Norendal i aksjon.

Vil ha litt ferie hjemme

– Jeg burde sikkert blitt med til Tyskland, men jeg har veldig lyst til å dra hjem, sier Silje Norendal.

Hun tar seg litt fri etter noen hektiske måneder, der hun nærmest ikke har sett sin kjære. Og snart er hun på vei til USA for nye renn der, og flere konkurranser i verdenscupen.

– Ja, da er det US Open, men akkurat nå er jeg glad for at jeg er ferdig her. Jeg føler det som om 100 kg er tatt av skuldrene mine. Og for all del, jeg skal satse videre neste sesong. Jeg føler at jeg har mye på gang, selv om jeg ikke helt fikk vist det her.

Les mer om

  1. Silje Norendal
  2. OL
  3. Sosiale medier