Sport

Sportssjefen måtte irettesette Ezinne

Fyrte først løs mot forbundet — måtte deretter svare sjefen.

Ezinne Okparaebo milsyktes på 100-meteren i VM.
  • Arne Hole

MOSKVA (Aftenposten.no): Ezinne Okparaebo ble mildt irettesatt av sportssjef Ronny Nilsen etter utblåsningen mot forbundet mandag kveld. Ikke for innholdet, men for tidspunktet.

– Jeg snakket med Ezinne til lunsj og sa til henne at tidspunktet for å komme med kritikk av forbundet ikke var riktig. Det var hun enig i, sier Nilsen, som ikke ville kommentere utspillet da det kom.

Annet enn med å si: «— Hun har nettopp løpt, og det gikk ikke som forventet. Da kan det komme noen kommentarer».

— Når det er midt i et mesterskap må vi ha fokus på å ivareta utøverne best mulig. Da kan vi ikke bruke tid og krefter på diskutere ting som hører hjemme i en evaluering. Utspillet til Ezinne fikk mye oppmerksomhet, og da må vi jobbe med andre ting enn det vi ønsker.

Ezinne blir hørt

«Alt kan bli bedre. Medisinsk oppfølging, dialog, opplegg. Ting må komme bedre på plass neste år», sa Ezinne etter at hun var blitt slått ut med klar margin i semifinalen på 100 meter.

Ronny Nilsen avviser ikke kritikken.

— Ezinne kom med et innspill vi skal værelydhøre overfor. Dette er ting vi må diskutere før neste sesong. Men man må være klar over at friidrett er en veldig individualisert sport med mange forskjellige øvelser. Det blir ikke som å sende skiløpere på samling. Det som passer dem som driver utholdenhet trenger ikke å passe kastere, og vi har også et budsjett å forholde oss til. Men vi kan nok finne måter å løse dette på uten at det skal stå på det økonomiske, mener sportssjefen.

Samarbeid med Sverige

Ronny Nilsen har et budsjett på 14,5 millioner, men det inkluderer lønn. Til den sportslige satsingen råder han over 8-9 millioner til de aktive. Det betyr at det ikke er penger til å sende med fysioterapeut og lege til alle utøvere som er på samling, hvis de ligger for spredt.

— Massasje kan vi selvfølgelig leie på de forskjellige stedene, men på fysioterapi og helsetjenester må vi vite hvem som bidrar, sier Nilsen, som ikke utelukker et enda tettere samarbeid med Sverige.

— Vi hadde felles nordisk precamp før VM i Sør-Korea i 2011. Det kan bli aktuelt også før VM i Kina i 2015, sier Ronny Nilsen.

Les også

  1. Fyrte løs mot forbundet

  2. Svak start felte Okparaebo

  3. Løp seg videre til semifinale

  4. Fraser-Pryce vant 100-meteren

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo