Sport

Casper Ruud etter braktap mot Danmark: - De var best i alt

Anført av tidligere Wimbledon-vinner Frederik Løchte Nielsen, hadde Danmark full kontroll på Norge i dagens Davis Cup-oppgjør, og leder 2–1 i kamper.

Jon Ingemundsen

 • Joakim Miøen

Ruud/Durasovic – Nielsen/Kromann 1–3 (4–6/6–4/2–6/2–6)

Etter to og en halv times spill kunne danskene juble i Stavanger Forum. De tok en overbevisende seier mot et ungt norsk lag som ble hengende på etterskudd hele kampen.

– Vi visste at de var gode i double, og det fikk vi erfare nå. Vi hadde ikke sjans i dag, sier en tydelig skuffet Ruud (18) etter kampen.

Danskene var forhåndsfavoritter med Løchte Nielsen i spissen. De tok også føringen fra start, og var offensive og gode ved nettet. Det norske laget fant aldri rytmen i spillet sitt, og gjestene kontrollerte inn 6–4-seier i første sett.

Les også

Casper Ruud ga Norge en perfekt start på duellen mot Danmark

Det andre settet fortsatte i samme spor. Norge havnet igjen på etterskudd fra start. Danskene ledet 3–1 og hadde fordel i 5. game, før nordmennene virkelig våknet. Ruud dro gamet i land, brøt danskene i neste, og førte Norge i ledelsen. Norge hadde marginene med seg mot slutten av settet, og kunne puste lettet ut da Nielsen sendte den avgjørende ballen millimeter for langt. 6–4 til Norge, og dermed sto det 1–1 i sett.

I det tredje settet hevet Nielsen seg og viste klasse.

– Jeg var seig i kroppen etter gårsdagen, og trengte litt tid på å komme i gang. Det fløt bedre og bedre utover i kampen.

Nordmennene hang ikke med da dansken prikket inn ball etter ball. Nielsen og Kromann, som har spilt sammen siden 2010, gjorde kort prosess og vant settet 6–2. Danskene var tilbake i føringen.

Les også

Håper sensasjonsmannen Ruud gir tennisboom i Stavanger

Deretter så de rutinerte danskene seg aldri tilbake. De gjorde få feil, og det unge, norske laget virket frustrert utover i det fjerde settet. På stillingen 5–2 til danskene fikk Kromann tre matchballer. Han takket og bukket, og kontrollerte inn seieren med 6–2. Dermed vant danskene 3–1 i sett.

– De var bedre enn oss i alt. Vi må bare glemme denne kampen. Nå skal vi koble av i kveld. Så skal vi gi alt i morgen, og henge med hele veien. Det blir nøkkelen, sier Ruud.

Davis Cupoppgjøret mot danskene går over frem kamper. Det ble spilt to singlekamper fredag. Casper Ruud sendte Norge i føringen da han slo Søren Hess-Olesen 3–1 i et tett oppgjør. I den andre kampen tapte Norges Viktor Durasovic (20) 1–3 mot Løchte Nielsen. Dermed sto lagene likt før dagens kamp.

Showkamp

Det var ikke bare Norges beste tennisspillere som fikk vise seg frem for publikumet i Stavanger Forum lørdag. De fikk også se et lokaloppgjør mellom Viking og Stavanger Oilers. Viking-trener Ian Burchnall fikk med seg tidligere norgesmester i tennis, Cezar Johansson på laget. På motsatt banehalvdel sto Oilers akademi-trener Juha Kaunismaki og den tidligere ATP-spilleren Richard Holmstrøm. Etter tidvis imponerende spill dro Viking seieren i land.

– Det var sesongens første seier, så det var jo godt. Dessverre gir det ikke tre poeng, sa en lattermild Burchnall etter kampen.

– Norge favoritter

God stemning var det også i Danmark-leiren. Etter den overbevisende double-seieren leder gjestene 2–1 før søndagens to resterende kamper. Norge må vinne begge for å få spille om opprykk til pulje to i Davis Cup. Danskenes stjerne, Løchte Nielsen, gjør alt for å skyve presset over på urutinerte nordmenn.

– Norge er favoritter. De burde vinne begge singlekampene. Vi må bare gjøre vårt beste, så kanskje vi er heldige.

Les mer om

 1. Danmark

Relevante artikler

 1. SPORT

  Skadet Ruud ble utklasset i Stavanger - Norges opprykksdrøm knust

 2. SPORT

  Ruud sikret Norge en glimrende start i Stavanger: – Tøffere enn forventet

 3. SPORT

  Casper Ruud ga Norge en perfekt start på duellen mot Danmark

 4. SPORT

  Sjekk den enorme spensten til Vipers-stjernen

 5. SPORT

  Mørk i storform da Norge feiet over Danmark: – Hun er en enmannshær i øyeblikket

 6. SPORT

  Håndballstjernen mistet ufødt barn tre ganger på et år. Så ble hun rådet til å legge opp.