Valverde vant Liège-klassikeren

Lars Petter Nordhaug nummer 12.

STERKEST I BELGIA: Alejandro Valverde var først over mållinjen i Liège.
  • 100% Sport

Spanske Alejandro Valverde tok sin tredje seier i klassikeren Liège — Bastogne - Liège lørdag. Lars Petter Nordhaug ble nummer 12. Franske Julian Alaphilippe tok annenplassen. Det var samme plassering de to første hadde i onsdagens ritt Fleche Wallone. 35-årige Valverde triumferte igjen ni å etter sin første seier i rittet.

– Mer enn sykkelsporten har endret seg er det rivalene. Jeg konkurrerer mot en helt ny generasjon, sa Valverde.

Før han kunne spurte ned Alaphilippe, måtte han hente inn et bruddforsøk fra Katjusja-rytteren Dani Moreno, som fikk et forsprang i den siste stigningen før mål.

– Dette er utrolig for meg. Det var et vanskelig øyeblikk da jeg så at Moreno fikk gå, men jeg bestemte meg for å ta ham igjen. Jeg måtte prøve det, selv om jeg risikerte å miste energi før avslutningen, sa Valverde etter seieren.

– Det var tydelig at alle ventet på at jeg skulle ta jobben med å ta ham igjen. Jeg greide det, men jeg sparte likevel nok til spurten.

Sterk hjelperytter

22-årige Alaphilippe skulle være hjelperytter for Michal Kwiatkowski i Ardenne-klassikerne, men etter å ha hjulpet sin polske lagkaptein til seier i Amstel-rittet har han overtruffet ham i Fleche Wallonne og søndagens klassiker.

– Jobben min var å følge Michal så lenge som mulig, og vi gjorde en god jobb. Jeg brukte mye krefter i stigningene, og det var først helt mot slutten at jeg innså at jeg var eneste Etixx-rytter igjen, sa han.

Skuffet

Spanske Joaquim Rodríguez, som i likhet med Moreno er lagkamerat med Alexander Kristoff i Katjusja, ble nummer tre.

– Det er nesten umulig å slå Valverde i en spurt. I dag syklet han svært intelligent og kontrollerte avstanden til bruddene. Da jeg så Dani angripe, var jeg henrykt, for jeg trodde han hadde bein til å holde helt inn, sa Rodriguez.

– Selv er jeg veldig skuffet. Jeg var i god form, men greide ikke å vinne. Dette er rittet jeg liker best, og igjen har jeg skuslet bort sjansen.

Rittet er på 273 kilometer og var det 13. i årets verdenstour. (©NTB)

(©NTB)